|

İlk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı inecek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 22 Mayıs'ta açılışı yapılacak Türkiye'nin deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda test uçuşlarının başlayacağını söyledi. Yılmaz, havalimanına ilk cumhurbaşkanın ardından başbakanın uçağının ineceğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:00 - 29/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:06 - 29/04/2015 Çarşamba
DHA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 22 Mayıs'ta açılışı yapılacak Türkiye'nin deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda test uçuşlarının başlayacağını söyledi. Yılmaz, "Açılış günü havalimanına ilk cumhurbaşkanımızın ardından başbakanımızın uçağı inecek. İstanbul ve yurt dışından 3 özel uçak daha iniş yapacak" dedi.



Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde temeli 2011 yılı Temmuz ayında atılan Avrupa ve Türkiye'nin deniz dolguyla yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı 22 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla resmi törenle hizmete girecek. Günde 2 bin kamyonla yaklaşık 35 milyon ton taş dökülerek deniz üzerine inşa edilen havalimanında üst yapı çalışmaları da gece gündüz aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 350 milyon TL'ye tamamlanacak havalimanının pisti 3 bin metre, genişliği ise 45 metreden oluşuyor. Havalimanının konforlu olması için pistine ayrıca 'stone mastic asfalt' dökümü gerçekleşti. 'Stone mastic asfalt' çalışması da yine Türkiye'de ilk kez Ordu-Giresun Havalimanı'nda uygulandı.



#Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Ordu-Giresun Havalimanı
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
9 yıl önce