|

İlk gün umre

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği 3 günlük resmi ziyaretin ilk gününde kutsal toprakları ziyaret etti.

Yeni Şafak
04:00 - 30/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:44 - 29/01/2016 Cuma
AA

Davutoğlu, dün gece saatlerinde gittiği Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde, Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Konukevi'nde ihrama girerek, karayoluyla Mekke'ye geçti. Davutoğlu, Mescid-i Haram'ın yanında yer alan Kraliyet Konukevi'nde bir süre dinlendikten sonra Kabe'ye geçti. Sabah namazını Kabe'de kılan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Kabe'de umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa'yi gerçekleştirdi.



Mescid-i Nebevi'yi ziyaret


Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı milletvekilleri de umre yaptı. Umre tavafı ile Merve ve Safa tepeleri arasındaki umre sa'yi sırasında Türk ve yabancı Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği Başbakan Davutoğlu ve bakanlar, bu kişileri el sallayarak selamladı.



Ardından Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçen Davutoğlu ve beraberindekiler, daha sonra tekrar Kabe'ye geçerek, cuma namazını kıldı.



Dün Mekke'de temaslarını sürdüren Davutoğlu ve beraberindekiler bugün Medine'ye geçerek, Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi de ziyaret edecek.



Terör bir yıkmışsa biz bin yapacağız


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeni Türkiye Yolu'nda Ocak ayı konuşmasında, terörle mücadelede kararlılık mesajı verirken, yaraların sarılması için devletin seferber olacağını belirtti. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:





Hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın, bu ülkeyi çok yakın zamanda bu terör belasından tamamen temizleyeceğiz. Bütün imkanlarımızı seferber ederek terör sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın yanında olacağız. Terörden zarar gören şehirlerimizde, ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza sosyal, ekonomik, kültürel, her türlü desteği vereceğiz. Terörist eylemler sebebiyle bu şehirlerimizde tahribat yaşandı, çevresel düzenlemeler de dahil olmak üzere bu tahribatı gidereceğiz. Bu şehirlerimizi elbirliğiyle ayağa kaldıracağız. Terör bir yıkmışsa, biz bin yapacağız, yangın yerini gülistana çevireceğiz.



HER VEKİLİN BORCU VAR


Meclis'teki her partinin ve hatta her milletvekilinin Türkiye'ye yeni bir anayasa borcu var. Başkanlık sistemi de dahil olmak üzere her şeyi demokratik bir olgunluk içinde tartışabilmeliyiz. Doğruyu bulmanın yolu, her meseleyi samimiyetle, olgunlukla ve elbette makul çerçevede konuşmaktan geçer. Kişileri değil olguları konuşmak durumundayız.



#Davutoğlu
#Mescid-i Nebevi
#Ahmet Davutoğlu umre
#Yeni Türkiye
8 yıl önce