|

Irak Valisi Bremer işbirliği teklif etti

Başbakanlığa bir telgraf çeken Paul Bremer'in bölgede işbirliği yapabileceklerini belirttiği, işbirliğinin başlangıç noktası olarak Bağdat Demiryolu'nun tamirini gösterdiği öğrenildi.

Yeni Şafak
00:00 - 18/07/2003 Cuma
Güncelleme: 17:23 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD'nin Irak'a sorumlu olarak tayin ettiği Paul Bremer'in Başbakanlığa bir telgraf çekerek işbirliği teklifinde bulunduğu öğrenildi. Bremer, ABD ile Türkiye'nin bölgede işbirliği yapabileceğini belirterek, işbirliğinin başlangıç noktası olarak, Bağdat Demiryolu'nun tamirinin olabileceğini bildirdi. Bremer'in, telgrafı Süleymaniye'de "özel tim askerleri"ne operasyon düzenlendiği gün gönderdiği belirtildi.

Paul Bremer'in Başbakanlığa gönderdiği Türkiye ile işbirliği öneren telgrafta, Bağdat Demiryolu'nun Irak Savaşı sonrasında içinde bulunduğu duruma dikkat çekildiği, demiryolunun yeniden işler hale getirilmesinde, Türkiye ile işbirliği yapılabileceğini hatırlattığı öğrenildi.

Bremer Türk dostu
Bremer'in, Jay Garner'ın yerine Irak gönderilmesinin Türkiye için büyük önem taşıdığını belirtildi. Hükümete yakın kaynaklar Bremer için, "Bremer deneyimli bir diplomat ve uluslararası terör uzmanı olarak bilinir. Türk dostudur" dediler. Paul Beremer'in, PKK/KADEK faaliyetlerinin Amerika ve Avrupa'da yasaklanması için büyük gayret gösterdiğine dikkat çeken sözkonusu kaynaklar, "Bu hedefin büyük ölçüde başarılmasının arkasındaki isimdir. Bölgeye, siviller dururken emekli bir askerin yönetici gönderilmesi de çok yadırganmıştı" dediler


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce