|

İşbaşaran'a 2 yıl 10 ay hapis cezası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan eski milletvekili Feyzi İşbaşaran, "Cumhurbaşkanına hakaret'' ve ''tehdit'' suçlarından 2 yıl 10,5 ay hapisle cezalandırıldı.

Yeni Şafak
17:27 - 31/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:30 - 31/12/2015 Perşembe
AA

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Feyzi İşbaşaran ve avukatı Muzaffer Değirmenci ile müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.



Duruşmada taraflara son sözleri soruldu. Avukat Ferah Yıldız, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatı Muzaffer Değirmenci ise müvekkilinin attığı tweetlerde cumhurbaşkanın isminin geçmediğini öne sürerek, müvekkilinin beraatini istedi.



İşbaşaran'ın cezası, "olumsuz kanaat" gerekçesiyle ertelenmedi


Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun işleniş biçimine göre sanık İşbaşaran'ı, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün, "tehdit" suçundan ise 1 yıl olmak üzere toplam 2 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.



Mahkeme, İşbaşaran'a verdiği bu cezayı, sanığın geçmişi, yargılama sürecindeki ve dosya kapsamındaki davranışları, kişilik özelliklerini göz önünde bulundurarak yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle erteleme ve cezadan indirim yapma yoluna gitmedi.



İddianameden


İddianamede, 7 Aralık 2014'te hakkında yakalama kararı bulunduğu için gözaltına alınan İşbaşaran'ın otelde gözaltına alındığı sırada, polis merkezinde ve mahkeme işleri için adliyeye intikal ettirileceği sırada Twitter hesabından Cumhurbaşkanı'na hakaret ve tehdit konulu mesajlar attığının bildirildiği kaydediliyor.



İşbaşaran'ın bu suçtan gözaltına alındığı ve suça konu tweetlerinin incelenmesi için mahkeme kararı ile cep telefonu ile iPad'ine el konulduğu ve imajının alındığı vurgulanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren tweetlerin, şüphelinin el konulan iPad'inden atıldığının ve daha sonra ise silindiğin tespit edildiği belirtiliyor.



İddianamede, İşbaşaran'ın, Cumhurbaşkanı'na, eşini de kastederek Twitter hesabından yazdığı yorum ve yazıların büyük bölümünün, Türk toplumu ve devletinin geleneklerine, devlet yapısına, toplumsal değerlerin bütününe aykırı nitelikteki ağır, galiz küfürler ve tehdit içerdiği öne sürülerek, bu şüphelinin ''Cumhurbaşkanına alenen hakaret'' ve "tehdit'' suçlarından 1 yıl 8 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

#Feyzi İşbaşaran
#Cumhurbaşkanı'na hakaret davası
8 yıl önce