|

İsrail'den özel istek

Türkiye-İsrail Dostluk Grubu Başkanı Ran Cohen, Türkiye'den Hizbullah'ın elindeki üç İsrail askerini kurtarmasını istedi.

Yeni Şafak
01:00 - 15/02/2002 Cuma
Güncelleme: 18:09 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye'ye, İsrail'den Hizbullah'la ilgili talepler gelmeye başladı. İsrail'in isteği üzerine Dışişleri Bakanlığı, İran'da Hizbullah'a ait bir kampta tutulan 3 İsrail askerinin iadesi için İran'la temasa geçecek. 1989'da Hizbullah roketatarları tarafından Gazze'de düşürülen bir İsrail helikopterindeki üç asker için Türkiye devreye girdi. Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'nda gündeme gelen esir askerler krizi konusunda Türkiye, İsrail makamlarına yardımcı olma sözü verdi. İsrail Eski Sanayi Bakanı ve Dostluk Grubu Başkanı Ran Cohen, önceki gün TBMM'de bir dizi ziyarette bulunarak eski askerler konusunda yardım istedi. Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubunun Türk Başkanı DSP Samsun Milletvekili Tarık Cengiz'den yardım isteyen Cohen, üç İsrail askerin iadesini ancak Türkiye'nin gerçekleştirebileceğini vurguladı.

Cohen, biri pilot üç askerin İran'da Hizbullah'a ait bir kampta tutulduğuna dair MOSSAD'a bilgi ulaştığını ancak İsrail'in İran'dan esir askerleri defalarca talep etmesine rağmen geri alamadığını vurguladı. İsrailli parlamenterler, Manavgat Projesi'nin bir an önce gerçekleşmesi ve projede İsrail'e öncelik verilmesi konusunda da yardım talep ettiler.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce