|

İstanbul Barosu binasına DHKP-C'li Timtik'in posteri asıldı

DHKP-C’nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır’la aynı bölmede yakalanan ve cezaevinde eylemde ölen avukat Ebru Timtik'in posteri İstanbul Barosu binasına asıldı. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, daha önce savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği hain saldırının ardından başlatılan operasyonla yakalanan Timtik için "Onlara kayıtsız kalmayalım" çağrısı yapmıştı.

14:46 - 28/08/2020 Cuma
Güncelleme: 15:17 - 28/08/2020 Cuma
Yeni Şafak
​İstanbul Barosu binasına DHKP-C'li Timtik'in posteri asıldı.
​İstanbul Barosu binasına DHKP-C'li Timtik'in posteri asıldı.
Savcı Selim Kiraz'ın şehit edildiği saldırının ardından tutuklanan DHKP-C'li Ebru Timtik, cezaevinde başlattığı eylemin 238. gününde öldü. DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır'la aynı bölmede yakalanan
Timtik için İstanbul Barosu önünde
eylem düzenlendi.

Anma töreni düzenlendi

isimli sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada Timtik'in nabzının çok düştüğü ve kalp masajı yapıldığını daha sonra ise hayatını kaybettiği ifade edildi. Tüm bu gelişmeler ardından Timtik'in cenazesinin İstanbul Barosu önünden anma töreni ile kaldırılacağı belirtildi. Terör örgütü yanlısı bir avukata baro önünde anma töreni gerçekleştirilmesi tepki aldı.



DHKP-C'li Ebru Timtik kimdir?

Avukat Ebru Timtik, terör örgütü DHKP-C’nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır’la aynı bölmede yakalandı. Çok sayıda DHKP-C'li teröristin avukatlığını yaptığı belirtlenen Timtik, 2019'da düzenlenen operasyonla tutuklanarak cezaevine gönderildi.



#DHKP-C
#Ebru Timtik
#İstanbul barosu
4 yıl önce