|

İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz'un itirafı: Böyle saldırı görmedim

İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, 30 yıllık meslek hayatında, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'a yönelik düzenlenen saldırı olayına benzer bir suikaste şahit olmadığını söyledi.

.
00:00 - 31/01/2001 Çarşamba
Güncelleme: 16:31 - 3/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz'un itirafı: B
İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz'un itirafı: B

İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'a yönelik saldırının kendini şaşırttığını söyledi. Bugüne kadar terör örgütlerine yönelik sürekli lokal operasyonlar gerçekleştirildiğini vurgulayan Abanoz, bu tür operasyonlarla sonuç almanın mümkün olmadığını kaydetti. Abanoz, dün basın mensuplarının da katıldığı bir sohbet toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Abanoz, Hizbullah Örgütü'nün tamamını imha edebilmek için örgütün "Şura" diye tabir edilen temelinin çökertilmesi gerektiğini kaydetti.

Kuzey Irak'ta yuvalanıyor

Hizbullah'ın, Güneydoğu'da PKK'dan sonra en etkin terör örgütü olduğunu ifade eden Abanoz, örgütün Kuzey Irak'a yerleşme çabası içinde olduğunu vurguladı. 1999 yılında Türkiye'nin 60 vilayetinde aynı anda başlatılan operasyonlarla Hizbullah'a büyük darbe vurulduğunu kaydeden Abanoz şunları söyledi, "Hizbullah, gizliliğe azami riayet eden bir örgüt. Üyeleriyle teknolojik değil, birebir ilişki kuruyor. Teknolojiyi sadece arşiv çalışmalarında kullanıyor. Güvenmediği üyelerini de infaz ediyor. Koloni yaşamını ön planda tutan örgüt, dini ön plana çıkararak, etrafında şüphe uyandırmıyor." Toplatıda gazetecilerinin sorularını da cevaplandıran Abanoz, İstanbul'da çetelerin kökünü kazıdıklarını ifade ederek, Çevik Kuvvet otobüsünü tarayan ve Bahçelievler'de bir polisin şehit edilmesine karıştıkları anlaşılan şahısların suç aletleriyle birlikte ellerinde olduğunu söyledi.



23 yıl önce