|

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başladı. Meteorolojiden yapılan hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da kar yağışı yarın ve perşembe günü de devam edecek. Bu hafta cumaya kadar çok soğuk hava görülecek. Öte yandan kent trafiğini engelleyecek bir kar yağışının beklenmediği belirtildi.

Yeni Şafak
11:37 - 27/02/2018 Salı
Güncelleme: 12:16 - 27/02/2018 Salı
İstanbul'da hafif kar yağışı kendini göstermeye başladı.
İstanbul'da hafif kar yağışı kendini göstermeye başladı.

Edirne ve Trakya'da devam eden kar yağışı İstanbul'da da etkili olmaya başladı. İstanbul'un birçok ilçesinde karla karışık yağmur etkisini gösteriyor.

Bir süredir soğuk havanın etkisinde kalan kentte, sıcaklıklar bazı bölgelerde sıfır dereceye kadar düştü.

Parçalı, çok bulutlu havanın görüldüğü kentin bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor.

  • Kağıthane, Beşiktaş, Başakşehir, Çatalca, Beykoz, Çekmeköy ve Zeytinburnu'nda kar yağışı görülürken, Kadıköy ve Üsküdar'da da karla karışık yağmur yağıyor.

"Trafiği engelleyecek bir kar yağışı beklenmiyor"

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Birinci Bölge Müdürü Ahmet Kocaman, "İstanbul'da çarşamba öğleden sonra sıcaklıklar düşecek. Akşam saatlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Çarşamba akşam saatlerinde başlayacak kar yağışı, perşembe sabahı sona erecek" açıklamasında bulunmuştu.

Kocaman, çok şiddetli bir kar yağışının öngörülmediğini ve ciddi bir sıkıntı beklemediklerini belirterek, "Kent trafiğini engelleyecek bir kar yağışı beklenmiyor. Çarşamba akşam ve perşembe sabah arasında 7-8 saatlik bir kar yağışı bekleniyor. Sabahleyin kentin yüksek kesimlerinde kar görülebilir. Sıcaklıklarda da çok ciddi düşüş var. Sıcaklık gece eksi 2'ye kadar düşecek, en yüksek artı 2'ye çıkacak. Perşembe günü sürücülerin dikkat etmesi gereken; buzlanma ve don olayıdır. Bu hafta cumaya kadar çok soğuk hava görülecek" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yurt genelinde hava durumu

Yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, Marmara, Ege, Akdeniz'in batısı, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Osmaniye ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 7 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, batı ve iç kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara:
    Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu 10
  • İstanbul:
    Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 7
  • İzmir:
    Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15
  • Adana:
    Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19
  • Antalya:
    Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19
  • Samsun:
    Çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu 14
  • Trabzon:
    Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu 15
  • Erzurum:
    Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif kar yağışlı 5
  • Diyarbakır:
    Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yağmurlu 11
2 ilde okullar tatil edildi

Edirne ve Kırklareli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Edirne ve Kırklareli'de kar tatilinin devamı kar yağışının durumuna göre tekrar değerlendirilecek.

#İstanbul
#Silivri
#Kar
6 yıl önce