|

İstanbul'dan hedef yüzde 60+1

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, 24 Haziran seçiminde İstanbul için oy hedeflerinin yüzde 60 artı 1 olduğunu söyledi. Pazar günü yapılacak İstanbul kongresinin de çok önemli olduğunu belirten Şenocak, “Kongrede Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımıza bir sürprizi olacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 01:13 - 4/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
​AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak
​AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak 6 Mayıs’ta yapılacak partisinin il kongresi öncesinde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Şenocak kongre için, İstanbul ölçeğinde teşkilatlarda yenilenme, kadroları gençleştirebilme ve siyasete girmek isteyenlere yol açma adına bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade ederek, bütün ilçe başkanlarıyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığını, belediye başkanlarıyla, il yönetim, yürütme kurulu üyeleriyle ve milletvekilleriyle görüştüklerini anlattı.

27 BAŞKAN DEĞİŞTİ

İstişareler sonucunda 27 ilçe ile 39 kadın ve gençlik teşkilatı başkanının değiştiğini belirten Şenocak, “Her bir kongremiz bayram havasında geçti. Sakın yanlış anlamayın görevden alınan arkadaşlarımızı kenara atacak değiliz. Partimiz içerisinden gelen birçok arkadaşımız milletvekili, bakan ya da belediye başkanı. Çekirdekten yetişiyoruz” dedi.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAĞIZ

AK Parti’nin 2 milyon 350 bin üyeyle İstanbul’a hakim teşkilat olduğunu belirten Şenocak, “Önümüzdeki süreçte de üye sayımızı arttırarak devam ettireceğiz. Pazar günkü kongre partimiz için büyük önem arz eden, tarihe not düşürecek bir kongre olacak. İlçe teşkilatlarımızda kendini yenileme adına nasıl yeni arkadaşlar sürece dahil edildiyse pazar günü yapacağımız il kongresinde de yeni arkadaşlarla gücümüze güç katacağız. Önümüzdeki 2 seçimde de istediğimiz doğrultuda galip gelebilmek adına çok çalışacağız” diye konuştu.

BİNALİ YILDIRIM SÜRPRİZİ

İstanbul il kongresine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılarak seçim manifestosunu açıklayacağına dikkat çeken Şenocak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanımız Binali Yıldırım ile ilgili bir sürprizi var. 6 Mayıs’ta yapılacak kongremizde açıklayacak” şeklinde konuştu.

ÇOK İDDİALIYIZ

Kongre’den sonra 24 Haziran seçimleri için hummalı bir çalışmaya başlayacaklarını belirten Şenocak sözlerine şu şekilde devam etti: “Her seçimdeki iddiamız ‘Hep galibiyet.’ 24 Haziran seçiminde de sandıkları patlata patlata geleceğimizden en ufak bir şüphemiz yok. Çok iddialıyız. İstanbul’daki hedefimiz yüzde 60+1. Sahada 35 bin aktif teşkilat mensubuyla çalışıyoruz. Kongre sonrasında Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) çalışmaları başlayacak. Seçim için ciddi bir efor sarf edip hedefi gerçekleştirmek için bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Seçim döneminde sandıklarla alakalı 250 bin kişilik bir yapılanmamız var. Hedefimize ulaşma anlamında bir zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum.”

#AK Parti
#İstanbul
#Bayram Şenocak
6 yıl önce