
İstanbul'da bir bilgisayar firmasında çalışırken tanıştığı 6 çocuklu Cemil İstekli ile Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı Darıca Köyü'ne kuma olarak giden Gülten İstekli, "pişman olur döner" diyenleri yanılttı
Orta halli iyi giyimli, eğitimli bir genç kızken, evli ve 6 çocuk sahibi Cemil İstekli'yle tanışıp Şanlıurfa'ya kuma olarak giden Gülten İstekli, Siverek İlçesi Darıca Köyü'nde güç koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. Gülten, "pişman olur döner" beklentilerin aksine, her şeye rağmen hayatından memnun olduğunu söylüyor. 2002 yılında Yenikapı'da bir işhanında, bilgisayar şirketinin muhasebesinde çalışan 17 yaşındaki Gülten'e âşık olduğunu, ancak tam "bu ilişki yürümez" diye köyüne döndüğünde, Gülten'in peşinden geldiğini görünce nasıl şaşırdığını anlatıyor. Ardından resmi nikah gelmiş. Mutluluğu bulmuşlar ancak parayı bulamamışlar. "4 çocuğumu okula gönderemiyorum. Sözde beni paralı biliyorlar kimse bana yardım etmeye yanaşmıyor. Yeşil kart çıkardım geçen hafta" diye anlatıyor bu durumu Cemil İstekli.
İlk eşinden 6 çocuğu olan Cemil Bey, Gülten Hanım'la da 3 çocuk dünyaya getirmiş. Dicle bugün 3 yaşında. "Esra Ceyhan" adını verdikleri ikinci çocuklarını ise bilinmeyen bir nedenle kaybetmişler. Fırat ise henüz bir aylık. "Peki ya başka çocuk" sorusunun cevabı: "Asla!.." Gülten ise Meslek Lisesi mezunu bilgisayar ve muhasebe biliyor. Anne babası o küçükken ayrılmış. Şehirli erkeklerin sevgiden anlamadıklarını söyleyen Gülten İstekli, evliliğini bitirmeyi hiç bir zaman düşünmediğini söylüyor:
Eşini paylaşmak konusunda Cemil Bey kadar "rahat" değil: "Paylaşmak çok zor. Bir kalbi ikiye bölebilir misiniz? Geçim sıkıntısı nedeniyle bazan kavga ediyoruz. Bir sürü çocuk iki kadın geçinmek zor oluyor tabiî ki. İkimizi de kırmıyor. Her şeye alışıyorum ama paylaşmaya alışmakta zorlanıyorum. Cemil ikimizle de ilgileniyor, eşit davranıyor bize." İki eşini de çok sevdiğini söyleyen Cemil İstekli, "ya biri ayrılmak isterse" sorusuna, magazin ilişkilerini hatırlatarak cevap veriyor: "Bizde evlilik mezarda biter." Cemil İstekli'nin akrabası olan ve severek evlendiği Yıldız Erik "Artık onu da çocuklarını da çok seviyorum. Önce gitmesini istiyordum ama artık istemiyorum" diyor.
----------------- imza------------------
----------------- imza------------------







