|

İstanbul’un çehresi değişti

İstanbul’u dünyaya örnek şehir haline getiren Büyükşehir Belediyesi, halka hizmet anlayışıyla gönülleri fethediyor. Çöp ve kirli su sorunu çözülen şehirde ulaşım konusunda da önemli adımlar atıldı. Demir ağlarla örülen İstanbul’da raylı sistemin yıl sonuna kadar 278,75 km.’ye ulaşması hedefleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:50 - 9/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul, çöp dağları yerine çöpten elektrik üreten bir şehir artık.
İstanbul, çöp dağları yerine çöpten elektrik üreten bir şehir artık.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığıyla başlayan hizmet anlayışını aynı çizgide devam ettiriyor. İstanbul, çöp dağları yerine çöpten elektrik üreten bir şehir artık. Tamiratı tamamlanıp günyüzüne çıkarılan tarihe, kokudan yanına yaklaşılmayan sahillerden girilebilir denize, su kuyruklarından içilebilir çeşmelere kadar verdiği birçok hizmetle gönülleri fetheden İBB, dünyada da parmakla gösteriliyor.

ÇÖPLER GİTTİ, SU KUYRUKLARI BİTTİ

İstanbul’da bir dönem çöp dağlarından nefes bile alınamazdı. 28 Nisan 1993’te Ümraniye’deki Hekimbaşı çöplüğünde biriken metan gazı patlamış, 27 kişi ölmüştü. Bugün ise İstanbul, Avrupa’nın en büyük atık yönetim tesisi ile hem temiz, hem üreten bir şehir. Bu tesiste her yıl 300 bin haneye yetecek elektrik üretiliyor. İBB, 112 dev tesis ile 2071’e kadar İstanbul’un su sorununu da çözdü. Ayrıca belediye ileri teknolojili 80 arıtma tesisiyle atık suların % 99’unu da arıtıyor.

‘HER YERE METRO’

“Her yerde metro, her yere metro” sloganıyla yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın rahatına da ağırlık veriyor. Daha hızlı ulaşım için kazılan tünellerle metro ağının 8 kat arttığı İstanbul’da, raylı sistemlerin yıl sonuna kadar 278,75 kilometreye ulaşması hedefleniyor. Şehri demir ağlarla ören İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin esas hedefi ise bin 100 kilometrelik raylı sistem.


Temiz deniz

İstanbulluları tekrar denize kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, kokudan yanına yaklaşılamayan sahilleri sadece seyir değil, girilebilir hale getirdi. İstanbul’da 515 kilometrelik sahilin 411 kilometresinde artık denize girilebiliyor. Şehrin hemen her noktasında park ve bahçelere spor aletleri yerleştiren İBB, spor salonlarını da 4’ten 44’e yükseltti. Ayrıca 248 okula kapalı spor salonu inşa eden belediye, ülkeye 7’den 70’e sporcu bir nesil kazandırdı.

#İstanbul
#Deniz
6 yıl önce