|

İşte ABD’nin silah depoları

ABD, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve PKK/YPG‘ye yaptığı silah ve mühimmat desteğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını da darmadağın edeceğiz" yönündeki açıklamaları sonrası hızlandırdı.

Fatih Özer
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 03:14 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Türkiye depolardaki hareketliliği an be an takip ediyor.
Türkiye depolardaki hareketliliği an be an takip ediyor.

Sevkiyatın ana hattı ise 720 Kilometrelik M4 transit karayolu. Kritik öneme sahip olan M4 karayolu ile sevkiyatlar terör örgütünün kontrolündeki Malikiye, El Hawl, 47. Bölge, Cibse, Darbasiya, Tel Beyder, Ayn el Arab, Çelebiye, Tel Abyad, Suluk, Harab Işk ve Münbiç’te bulunan 12 silah deposuna yapılıyor. Silah depoların 7’si ise Türkiye sınırına çok yakın bir mesafede bulunuyor.

7 DEPO TÜRKİYE SINIRINA ÇOK YAKIN

Teröristlerin kontrolündeki bölgelere karayoluyla taşınan çeşitli silah, mühimmat ve araçlar Halep’e uzanan M4 transit yolu aracılığı ile Harab Işk ve kuzeydoğusundaki Çelebiye'deki ana depolara ulaştırılıyor. Bu iki depo, terör bölgesindeki en büyük depolar olarak biliniyor. Karadan Simelka'dan ve havayoluyla Sırrin üzerinden iki ana noktaya iletilen silahlar ise Ayn el Arab, Tel Ebyad ve Suluk’ta bulunan farklı depolara dağıtılıyor. Terör sevkiyatında kesişim noktasını Haseke oluşturuyor. 6 numaralı otoyolu kullanan örgüt, Münbiç hattına ağır makinalı silah sevkiyatına sürdürüyor.

#ABD
#Terör
5 yıl önce