|

İşte okulların tatil olduğu 29 il

Yoğun kar yağışının etkili olduğu İstanbul, Balıkesir, Zonguldak, Samsun, Muş, Bursa, Rize, Giresun, Niğde, Kocaeli, Trabzon, Nevşehir, Düzce, Bolu, Karabük, Tokat, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Sivas, Çorum, Ordu, Konya, Sakarya, Erzurum, Kastamonu, Karaman, Sinop ve Yozgat illerinde eğitime ara verildi.

Yeni Şafak
08:05 - 31/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:57 - 31/12/2015 Perşembe
İstanbul


Kar tatilini, İstanbul Valisi Vasip Şahin, resmi twitter hesabından duyurdu. Şahin, "Meteorolojik tahminlere göre ilimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden 31.12.2015 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir" dedi.



Balıkesir


Balıkesir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas İlçesi'nde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi.



Zonguldak


Zonguldak'ta, kar yağışı nedeniyle okullar bugün (31 Aralık) bir günlüğüne tatil edildi. Ayrıca, engelli kamu görevlileri ve hamile kamu görevlileri de 1 gün idari izinli sayılacak



Samsun


Kar yağışı merkez ilçeleri olmak üzere Samsun genelinde yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimi aştı. Kar yağışı sebebiyle 31 Aralık Perşembe günü Samsun il genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildi.



Muş


Muş Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği öğrenildi.



Bursa


Yurdu etkisi altına alan olumsuz hava koşulları Bursa'da da etkili olarak hissedildi. Bursa'nın Orhangazi ve İznik ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca, yoğun kar yağışının olumsuz etkilerine karşın, ilçede taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık'ta 1 gün ara verildi



Rize


Rize'de kar yağışı dolayısı il genelinde okullar bir gün süre ile tatil edildi.


Rize'de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı dolayısı ile il genelinde okullar bir gün süre tatil edildi.



Giresun


Giresun'da olumsuz hava şartları nedeniyle merkeze bağlı köy okulları bir gün süreyle tatil edildi.



Niğde


Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Niğde merkez, merkez ilçeye bağlı ve köy kasabalarda soğuk ve buzlanma nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü günü 1 gün süreyle okullar tatil edilmiştir' denildi.



Kocaeli


Kocaeli Valiliği, Kocaeli genelinde anaokulları, ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.



Trabzon


Trabzon'un Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı ilçelerinin genelinde, Arsin ilçesinde ise merkezdekiler hariç tüm okullarda eğitime ara verildi.



Nevşehir


Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.


Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nevşehir'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.



Düzce


Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi.


Kar yağışının etkili olduğu Düzce-de akşam saatlerine doğru tatil haberi geldi. Kar yağışının etkili olduğu Düzce'de tüm okullar perşembe günü tatil edildi.



Bolu


Bolu'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde tüm okullar Perşembe günü tatil edildi.


Kar yağışının etkili olduğu Bolu'da akşam saatlerine doğru tatil haberi geldi. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde yarın tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi. Kar yağışının devam etmesi durumunda diğer ilçeler ve il merkezi için karar verileceği öğrenildi.



Karabük


Karabük'te etkisini sürdüren kar yağışı sonrası, Ovacık ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi.



Tokat


Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre kar yağışı nedeniyle Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde eğitime bir gün süre ile ara verildi.



Hakkari


Hakkari'de sabahın erken saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Hakkari Valiliği yatılı eğitim kurumları hariç diğer okulların tatil edildiğini açıkladı.



Sivas


Sivas'ta olumsuz hava şartları nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.



Çorum


İl genelinde kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Çorum Valiliği'nden yapılan açıklama da, Çorum merkez ve İskilip-Osmancık ve Kargı ilçeleri haricindeki tüm ilçelerde 30-31 Aralık 2015 tarihlerinde ilk ve orta dereceli okulların iki gün tatil edildiği, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağı bildirildi.



Ordu


Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi.



Konya


Konya'nın Halkapınar ilçesinde, taşmalı sistem kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verilecek.



Sakarya


Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.



Erzurum


Erzurum'un Aşkale ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.



Karaman


Karaman'da taşımalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmıyor.



Yozgat


Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği duyuruldu.



Kastamonu


Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmıyor.



Bitlis


Bitlis'in Tatvan ilçesindeki tüm okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edilirken, engelli ve hamile çalışanların ise idari izinli sayılmasına karar verildi.



Sinop


Kar yağışının dünden bu yana etkili olması nedeniyle Sinop il merkezi ile Gerze, Dikmen, Ayancık, Türkeli ve Erfelek ilçelerinde eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.



Şırnak


Şırnak il merkezi ile Uludere İlçesi'nde kar yağeışı nedeniyle okullarda eğitime bugün ara verildi. Kentte sabah gittikleri okulun tatil olduğunu öğrenen öğrenciler bahçede kar topu oynayarak tatilin tadını çıkardı.


#kar yağışı
#okulların tatil olduğu iller
#İstanbul'da okullar tatil
#okullar tatil mi
8 yıl önce