|

İtirafçılar 3 çeşit

Ankara Başsavcılığı’nın ankesör soruşturmasına Adıyaman polisinin hazırladığı “etkin pişmanlık” raporu da girdi. Rapora göre 3 tür FETÖ’cü itirafçı var. İlk kategoridekiler bildikleri her şeyi anlatıp soruşturmaların seyrini değiştiriyor. İkinciler örgüt üyelerini deşifre ediyor. Son gruptakiler ise sadece kendilerini anlatıyor.

Osman Özgan
04:00 - 11/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:31 - 11/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ'nün itirafçıları 3 kategoriye ayrıldı.
FETÖ'nün itirafçıları 3 kategoriye ayrıldı.

FETÖ soruşturmalarında itirafçılarla ilgili rapor hazırlandı. İtirafçılar, “soruşturmaların seyrini değiştiren bilgiler veren, soruşturmalara katkı sağlayan ve kendi yaptığı eylemleri anlatan” olarak 3 kategoriye ayrıldı.

FETÖ'ye yönelik operasyonlar devam ederken, özellikle örgütün TSK yapılanmasına darbe vuran ankesörlü telefon soruşturmalarında itirafçı sayısı her geçen gün artıyor. Adıyaman'da gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan Jandarma yüzbaşı Ramazan U.'nun dosyasına giren bir rapor ise dikkat çekti.

PİŞMANLIK RAPORU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ankesörlü telefon iddianamesine giren Adıyaman Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan 'etkin pişmanlık' raporunda ilginç tespitler yer aldı.
Rapora göre, etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen şüpheliler, ‘etkin pişmanlıktan faydalanma tarihi, örgütün sistemini doğru ve net bir şekilde anlatma, örgütün dağılmasını veya mensuplarının yakalanmasını sağlamaya elverişli bilgiler vermesindeki yoğunluğa ve orana’ göre 3 kısımda değerlendirildi.

BİLGİYE GÖRE KATEGORİ

Buna göre, FETÖ'ye ilişkin en fazla bilgiyi veren şüpheli birinci kısıma girerken, en az bilgiyi veren ise üçüncü kısımda bulunuyor. Raporda, birinci kısım etkin pişmanlar grubuna giren şüpheliler şöyle anlatıldı: "
Örgütle ilgili verdiği bilgilerle soruşturmaların seyrini değiştiren, bildiği her şeyi anlattığı kanaati hasıl olan, 15 Temmuz darbe kalkışmasından önce veya hemen sonra etkin pişman olarak bilinmeyenleri anlatan ve örgütün yöneticilerini ve mensuplarının yakalanmasını sağlayan şüpheliler.
"

EN AZ BİLGİ VEREN ÜÇÜNCÜ

  • Rapora göre, ikinci kısımda, örgütle ilgili verdiği bilgilerle soruşturmalara katkı sağlayan, zaten bilinen örgüt mensuplarının yanında belli oranda bilinmeyen örgüt mensuplarını da anlatan şüpheliler yer alıyor. Üçüncü kısımda ise genelde kendi yaptığı iş ve eylemleri anlatan, bilinen örgüt mensuplarının yanında az oranda bilinmeyen örgüt mensuplarını da anlatan şüpheliler bulunuyor.
#FETÖ
#Ankara
#Adıyaman
5 yıl önce