|

İtiraz et Beşiktaş

Cumhur İttifakı’nın MHP’li Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Avukat Serkan Toper, “Sahada halk ‘İtiraz ediyoruz başkan’ diyor. Bu itirazlar 31 Mart günü sandığa da yansıyacak” dedi. Yeni Şafak’a konuşan Toper, “Beşiktaş Belediyesi’nin 400 milyon TL borcu var. Hiçbir hizmet yok iken bu borç nasıl olabiliyor” diye sordu.

M. Şakir Saraç ve
04:00 - 30/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:40 - 30/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhur İttifakı adayı Serkan Toper, halkla bire bir iletişim kurduklarını söyledi.
Cumhur İttifakı adayı Serkan Toper, halkla bire bir iletişim kurduklarını söyledi.

Cumhur İttifakı’nın MHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Avukat Serkan Toper, seçim çalışmaları ve siyasi yol haritasını Yeni Şafak’a anlattı. Beşiktaş halkının korku siyasetiyle yönetildiğini söyleyen Toper, “Vatandaşlarımızı artık bu korku siyasetine itiraz etmeye davet ediyoruz. Beşiktaş çağdaş kent olmaya ve yaşam tarzıyla var olmaya devam edecek. Beşiktaş halkının nelere ihtiyaç duyduğunu ve nasıl sorunlarla mücadele ettiğini biliyorum. Çünkü ben de Beşiktaş’ın Nispetiye Mahallesi’nde oturan bir Beşiktaşlıyım” diye konuştu.


400 MİLYON TL BORÇ

  • Beşiktaş Belediyesi’nde bir yolsuzluk soruşturmasının sürdüğünü dile getiren Toper, “Beşiktaş Belediyesi’nin 400 milyon TL borcu var. Hiçbir hizmet yok iken bu borç nasıl olabiliyor, paralar nereye gitti? Sayıştay raporuna bakıyoruz paraların nereye gittiği belli oluyor. Beşiktaş yönetilmediği gibi kaynakları da çarçur edilmiş. Beşiktaş geliri yüksek bir belediye ama geliri Beşiktaşlılara harcanmıyor” dedi.

MUHTARLAR BİLE BAŞKANA ULAŞAMIYOR

Beşiktaş’ın en büyük sorununun kötü yönetim anlayışı olduğunu belirten Toper, şöyle devam etti: “İnsanlarına hizmet etmekten vazgeçmiş bir yönetim anlayışı var. Bu çözülürse Beşiktaş’ın çözülemeyecek sorunu yok. Gelin 31 Mart’ta Beşiktaş hizmetle tanışsın” dedi. Sahada büyük bir teveccüh gördüğünü belirten Toper, “İnsanlar CHP Beşiktaş Belediye Başkanı’nı sahada hiç görmemiş. Muhtarlar belediye başkanına ulaşamadıklarını söylüyorlar. Biz de can kulağıyla dinliyoruz, dinlemeye devam edeceğiz. Yönetimi devraldığımız zaman kısa süre içerisinde Beşiktaş’ın çehresini değiştirecek ve yeniden şekillendireceğiz.”

OYLAR YOLSUZLUK OLARAK DÖNDÜ

Güç zehirlenmesine ve ceketimi koysam kazanırım anlayışına karşı “İtiraz Et Beşiktaş” sloganıyla kampanya başlattıklarını belirten Toper, “Çağdaş bir kent için verdiğin oyların sana yolsuzluk olarak dönmesine itiraz et dedik. Hayvana şiddete, kadına şiddete itiraz et dedik. Halkımızı Beşiktaş’ta yolunda gitmeyen her konuya itiraz etmeye çağırıyoruz. Tabii bu konulara itiraz etmekle kalmıyoruz. Çözüm önerisi ve projelerimizi hemen halkımızla paylaşıyoruz. Sahada halk “İtiraz ediyoruz başkan” diyor. Bu itirazlar 31 Mart günü sandığa da yansıyacak” ifadelerini kullandı.

Çalışan kadınların kreş sorunu olduğuna dikkat çeken Toper, “Beşiktaşlı kadının çocuğu doğduğunda onu bırakabileceği kreş yok. Her mahalleye kreş kurmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

KREŞ VE HAYVAN HASTAHANESİ SÖZÜ

Toper, “Öte yandan Beşiktaşlıların yüzde 50’sine yakını hayvan sahibidir. Ancak bir hayvan hastanesi veya hayvan oteli bulunmuyor. Bunu da aynı şekilde hayata geçireceğiz” dedi.

  • Yüzde 75 CHP’den şikâyetçi
  • 2014 yılında CHP yüzde 76 oy almasına karşın 2019’a gelindiğinde halk cephesinde çok farklı bir tablonun ortaya çıktığını ifade eden Toper, “2014 yılında Türkiye’de bir algı operasyonu vardı. Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi gibi büyük olayların olduğu kutuplaşmanın çok sert olduğu bir iklimde söz konusuydu. İnsanlar yerel politika ve yönetimlerinden şikayetçi olmasına rağmen maalesef genel siyasetin etkisinde oy tercihlerini kullandılar. CHP’de bu oy oranını aldı. Ancak bu sahayı yansıtan bir oran değil” dedi.
  • EN UFAK BİR HİZMET ÇABASI YOK
  • Toper, “Beşiktaş’taki CHP seçmenleriyle konuştuğumuzda esnafından, öğrencisine, engellisine, yaşlısına yüzde 75’lere varan bir memnuniyetsizlik oranı var. Çok ilginçtir yüzde 76 ile gelen bir belediye 2019’a geldiğinde yüzde 75’lik bir memnuniyetsizlik var. Bir rehavet ve güç zehirlenmesiyle insanından kopuk, tepeden bakan ve hiçbir şekilde hizmet üretme bir yana hizmet üretmek için en ufak bir çabası dahi olmayan bir belediyecilik anlayışı var” şeklinde konuştu.

İdeoloji değil icraat zamanı

Beşiktaş’ın samimi ve çalışkan başkan istediğini vurgulayan Serkan Toper, “Genel siyaseti değil Beşiktaş’ı konuşalım. İdeolojileri değil icraatları konuşalım. Beşiktaş hizmete susamış. Bu seçimde sadece Beşiktaş’ı ve yerel siyaseti konuşacağız. Asla kimlik siyaseti ve ötekileştirme yapmayacağız. ‘Beşiktaşlılık’ kimliği altında gelin sorunları konuşalım, çözelim. Beşiktaş bunu istiyor” diye konuştu.

ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ İNTERNET VE YURT

  • Beşiktaş’ın bir öğrenci kenti olduğunu belirten Toper, “Öğrencilerin Beşiktaş’ta kalabileceği doğru düzgün bir yurt dahi bulunmuyor. Biz de kolları sıvadık ve bu konuya ilişkin birçok proje ürettik. Beşiktaş’ın farklı mahallelerde toplamda bin kişi kapasiteli öğrenci yurtları inşa edeceğiz. Yurtların yanı sora öğrenci evlerinde iki kişi yaşadıklarını ve Beşiktaş ilçe sınırları içinde kaldıklarını ispatlayan bütün öğrencilerimize evlerindeki interneti ücretsiz olarak vereceğiz. Bununla da kalmayacak kütüphane ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için aşevleri kuracağız” şeklinde konuştu.
#​Cumhur İttifakı
#MHP
#Serkan Toper
#31 Mart
#Seçim
#Beşiktaş
5 yıl önce