|

İyilik tarlasında kötülük yeşermez

Yaptığı yardım çalışmalarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İyilik Ödülü’ne layık görülen Osman Gerem, 40 yıldır mazlum ve mağdur insanların umudu oluyor. Gerem, “Bizim tarlamız iyilik tarlası. İyilik tarlasında da kötülük yeşermez” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2016 Pazar
Güncelleme: 22:32 - 12/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İyilik Ödülü'ne layık görülen Osman Gerem, 40 yıldır mazlum insanlara yardım ulaştırıyor. Şanlıurfa'da yaşayan Gerem'in hayırseverlik öyküsü, 10 yaşında şahit olduğu bir hikayeye dayanıyor. İhtiyaç sahibi komşusuna evdeki son erzakı veren baba Ali Gerem'in bu davranışı, Gerem'in yardım çalışmalarının başlangıcını teşkil ediyor. Kentte 5 yıl önce kurulan İnsani Yardım Platformunun başkanlığını da yapan Gerem, başta Türkiye ve Suriye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerindeki ihtiyaç sahipleri için çalışmalar yapıyor.



ARADAKİ KÖPRÜ OLDUK


Gerem, yaptığı açıklamada, hayatı boyunca yardım alanla yardın eden arasında bir köprü olduğunu kaydetti. Gerem, "Bizim iyilik ödüllerimiz Yüce Allah'ın yanındaki ödüllerdir. Bizler bu inanç ve gayretle çalışıyoruz. Bize verilen ödülü binlerce isimsiz kahraman hak ediyor. Bizim tarlamız iyilik tarlası. İyilik tarlasında da kötülük yeşermez” dedi.



Ödüller sahiplerini buluyor


Türkiye Diyanet Vakfı'nın “Dünyayı İyilik Değiştirecek” temasıyla hazırladığı Uluslararası İyilik Ödülleri bugün verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, milletvekilleri, akademisyenlerin katılacağı tören Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Dünya genelinde bin 100 hikaye arasından seçilen 7 kişiye iyilik ödülleri takdim edilecek.



#Diyanet İşleri Başkanlığı
#İyilik Ödülü
#Gerem
#Şanlıurfa
#Dünyayı İyilik Değiştirecek
8 yıl önce