|

İzdivaç ekibi operasyonu

İstanbul’da gözaltına alınan FETÖ ablasının yazışmaları, örgütün izdivaç yapılanmasını ortaya çıkardı. Yazışmaların çözümünü yapan polis, 106 isme ulaştı. 20 ildeki operasyonda 65 şüpheli gözaltına alındı. FETÖ'cülerin kadın ve erkekleri A-B-C kategorisine ayrıldığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2017 Salı
Güncelleme: 03:08 - 19/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Gaziantep’te, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 zanlıdan 6’sı tutuklandı. Zanlılar polis eşliğinde emniyete götürüldü.
Gaziantep’te, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 zanlıdan 6’sı tutuklandı. Zanlılar polis eşliğinde emniyete götürüldü.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyeti’nin ortak çalışması sonucunda, Fetullahçı Terör Örgütü’nün izdivaç yapılanmasının İstanbul ayağı çözüldü. Operasyonun temeli 2 ay önce düzenlenen bir baskınla başladı. FETÖ’nün gizli haberleşme ağı Bylock kullanıcısı olan şüphelilere düzenlenen operasyonda bir örgüt ablası gözaltına alındı. Aradan geçen süreçte örgüt ablasının Bylock’taki tüm yazışmaları tek tek deşifre edildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin detaylı çalışmaları sonrası, örgütün izdivaç yapılanmasının İstanbul ayağından 106 şüphelinin ismi belirlendi.

İSTANBUL MERKEZLİ 20 İLDE BASKIN

Harekete geçen İstanbul Organize Polisi, İstanbul merkezi 20 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan 106 şüpheliden 65’i gözaltına alınırken, operasyon kapsamında firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Öte yandan gözaltına alınan şüphelilerden 5’inin izdivaç yapılanmasının üt düzey yöneticileri olduğu ifade edildi. Yapılan incelemelerde örgütün kadın ve erkekleri A-B-C şeklinde gruplara ayırdıkları, boy, yaş, kilo ve mesleğine göre kategorize ettikleri anlaşıldı. Ayrıca izdivaç yöneticisi ablaların onay vermediği hiçbir evliliğin gerçekleşmediği belirtildi.

İŞTE O REZİL YAZIŞMALAR

FETÖ’nün izdivaç yapılanmasının Bylock üzerinden yaptığı konuşmalarda ortaya çıktı. Konuşmalarda örgüt üyesi bir kadın farklı iki erkek ile görüştürülüyor. İşte o rezil yazışmalardan bazıları; “-Tuğba’yı hem Aydın, hem de Vehbi’ye göndereyim mi? - “Bilge’yi de Selim beye rağmen göndereyim mi? Örgüt üyelerinin bu yazışmalarından Tuğba isimli kadın aynı anda Aydın ve Vehbi isminde iki erkek ile tanıştırılmak isteniyor. Bilge isimli diğer kadında, Selim ismindeki şahıslar görüştürülmüş, daha sonra yeni bir kişi ile görüştürülmek isteniyor.

#FETÖ
#Cemaat ablası
#İzdivaç
6 yıl önce