Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde jandarma trafik timine düzenlenen saldırıda 1 astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, jandarma trafik timine düzenlenen saldırıda 1 astsubay şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı.
Alınan bilgiye göre Ekinözü ilçesi Gellezif mevkisinde jandarma trafik timine düzenlenen saldırıda, Jandarma Uzman Çavuş Abdulmecit Yıldırım'ın şehit olduğu, Jandarma Astsubay Üstçavuş Kasım Yağbasan ve Uzman Çavuş Taner Yasam'ın yaralandığı bildirildi.
Yaralanan Kasım Yağbasan ve Taner Yasam, Elbistan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Afşin İlçe Jandarma Komutanlığında görevli trafik timinin, Ekinözü ilçesine bağlı Gaziler köyünde meydana gelen ölümlü trafik kazasına gittiği ve trafik timinin bulunduğu araca ateş açıldığı bildirildi.
Yaralanan askerlerin ateşe karşılık verdiği ve haber merkezine saldırıya uğradıklarını ilettiği, Gaziler köyüne kaza için giden ambulansın da askerleri Elbistan Devlet Hastanesine getirdiği öğrenildi.
Bölgede operasyonların sürdürüldüğü öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari ve Kahramanmaraş'ta iki askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı telgrafı gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Hakkari ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen saldırılarda iki askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Özel'e telgraf göndererek şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileklerini iletti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Kahramanmaraş'ta bir askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı mesajı gönderdi.
Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'ta askeri araca düzenlenen saldırıda bir askerin şehit olması ve iki askerin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Özel'e başsağlığı mesajı göndererek üzüntülerini bildirdi. Erdoğan, yaralı askerler için de acil şifalar diledi.






