|

Kalemşörlere ağır müebbet

FETÖ’nün kalemşörlerinin yargılandığı davada savcı mütalaasını verdi. 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargı karşısına çıkan Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 08:49 - 12/12/2017 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Altan, Ahmet Altan  ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa "anayasayı ihlal" suçundan  ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.
Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davaya ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Ilıcak ve Altan kardeşlerle birlikte 6 kişi hakkında, ‘’anayasayı ihlal’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

ALTAN’LAR SEGBİS’LE KATILDI

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül hazır bulundu. Diğer tutuklular Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Diğer sanıklar Fevzi Yazıcı ve Tibet Murad Sanlıman ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, mahkemeye gelen evraklar okundu.

'ANAYASAYI İHLAL'DEN EN AĞIR CEZA İSTEMİ

Mütalaada, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Yakup Şimşek, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Fevzi Yazıcı’nın ‘’anayasayı ihlal, FETÖ'nün darbe suçuna ortak olmak’ suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi. Mütalaada, tutuksuz sanık Tibet Murad Sanlıman’ın da ‘’örgüte üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’’ suçundan hapisle cezalandırılması talep edildi. Mütalaanın okunmasının ardından sanıklara beyanları soruldu.

MAL VARLIKLARINA EL KONULSUN

Tutuklu sanıklardan Nazlı Ilıcak, mütalaanın okunmasının ardından mahkeme heyetine, “Bu 309. madde hangisiydi?” diye sordu. Heyet başkanının “Avukatınız onu size söyleyecek” sözleri üzerine Ilıcak, bu kez avukatına, “Darbe suçu var mı?” dedi. Avukatı da, “Evet.” yanıtını verdi. Bu arada FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada, Başbakanlık mahkemeye dilekçe verdi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, mahkeme heyeti başkanı, Başbakanlık kurumu tarafından mahkemeye gönderilen dilekçede, davaya müdahil olarak katılmaları ve sanıkların mal varlıklarına el konulmasına karar verilmesinin talep edildiğini belirtti.


#Nazlı Ilıcak
#Mehmet Altan
#Ahmet Altan
#FETÖ
6 yıl önce