|

Kandil ekibine FETÖ taraması

PKK'lı teröristlerin yuvalandığı Kandil'i temizlemek için Kuzey Irak'a intikal eden birlikler önce FETÖ taramasından geçiriliyor. 'Ankesör- kontörlü telefon' soruşturmasını yürüten Başsavcılığa liste gönderen Genelkurmay, hakkında 'temiz' raporu aldığı personeli operasyona gönderiyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2018 Cuma
Güncelleme: 01:28 - 15/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Mehmetçik, araya hainlerin sızmaması için operasyon öncesi detaylı bir taramadan geçiriliyor.
Mehmetçik, araya hainlerin sızmaması için operasyon öncesi detaylı bir taramadan geçiriliyor.

PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Kuzey Irak'a gönderilen askerler özenle seçiliyor. Çukurca ve Şemdinli hattından Irak topraklarına girip üs bölgeleri kurarak Kandil'e doğru adım adım ilerleyen Mehmetçik, araya hainlerin sızmaması için operasyon öncesi detaylı bir taramadan geçiriliyor. Genelkurmay Başkanlığı, Kandil Harekâtı'na katılacak askerlerin listesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderip personelin FETÖ ile ilişkisi olup olmadığını soruyor. FETÖ'nün mahrem imamlarının ankesörlü-kontörlü telefonlar üzerinden örgüt üyeleri ile kurduğu irtibatı soruşturan ve 5 bin civarında TSK personelinin ismine ulaşan Başsavcılık, Genelkurmay'dan gelen 'Kandil listesi'ndeki askerlerin adlarını, elindeki şüpheli listesiyle karşılaştırıyor. Kandil'e gidecek askerler, FETÖ ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığına yönelik Başsavcılık görüşünün ardından operasyon timlerine dahil ediliyor.

FETÖ'nün mahrem yapılanmasındaki 'imam'ların deşifre olmamak için kendisine bağlı örgüt üyesi askerleri ankesörlü-kontörlü telefonlardan aradığı tespit edilmişti. Yapılan soruşturmalarla ilk etapta 5 bin civarında askerin 'mahrem' imamlarıyla ankesörlü-kontörlü telefonlar üzerinden irtibat sağladığı anlaşıldı. Düzenlenen operasyonlarla deşifre edilen TSK'daki FETÖ'cüler temizlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kandil'e operasyon başladı" açıklamasıyla duyurduğu harekâta katılacak personelle ilgili titiz bir çalışma yürütüldüğü ortaya çıktı.

FETÖ İLE İLİŞKİSİ VAR MI?

En kapsamlı asker soruşturmalarının yürütüldüğü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli çalışan Genelkurmay, Kandil Harekâtı'na katılacak personelin listesini Başsavcılığa bildirip sözkonusu askerlerin FETÖ taramasından geçirilmesini talep etti. Ayrıca bu askerlerin ankesör-kontörlü telefon soruşturmalarına takılıp takılmadığını da sordu. Askerlerin hem FETÖ ile herhangi bir irtibatı olup olmadığına bakılıyor hem de örgütün mahrem imamlarıyla ankesörlü-kontörlü telefonlardan haberleşen kripto isimler arasında bulunup bulunmadığı tespit ediliyor. Kandil Harekâtı'nda karada ve havada görev alacak personelin listesi Başsavcılığın 'temiz' görüşünün ardından oluşturuluyor.

ÖNCE ÜST RÜTBELİLER

'Ankesörlü telefon' soruşturmasına takılan şüphelilere yönelik operasyonlar da hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar yüzlerce kripto askerin yakalandığı soruşturmada, şüphelilerin çoğu itirafçı oldu. Öte yandan, operasyonların öncelikle üst rütbelilere yönelik olacağı belirtiliyor. Üst rütbelilerin kritik birimlerde görev yapacağı ihtimalini göz önünde bulunduran savcılık, ilk etapta albay, yarbay, binbaşı ve yüzbaşı rütbesinde olanları tespit edecek ve operasyon düğmesine basacak.

#Kandil
#FETÖ
#PKK
6 yıl önce