|

Kar yağışı nedeniyle 13 ilde okullar tatil

Türkiye hafta sonundan itibaren başlayan soğuk hava ve kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Çarşamba ve Perşembe günü birçok ilde okullar tatil edilmişti. 28 Aralık Cuma günü de kar yağışının devam edecek olması nedeniyle. Peki 28 Aralık Cuma günü hangi illerde okullar tatil edildi? Muş, Van, Adıyaman, Hakkari, Rize, Kayseri, Sivas, Elazığ, Erzurum, Bingöl, Ardahan, Karaman ve Gümüşhane'de okullar tatil edildi mi?

Yeni Şafak
22:00 - 27/12/2018 Perşembe
Öğrenciler, kar tatilinin keyfini çıkaran öğrenciler, kardan adam yaptı, kar topu oynadı.
Öğrenciler, kar tatilinin keyfini çıkaran öğrenciler, kardan adam yaptı, kar topu oynadı.

Doğu Anadolu, Orta Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor. Gün boyunca etkisini sürdüren kar yağışı sonrası 10 ilde eğitime ara verildi.

Peki hangi illerde okullar tatil edildi?

Muş’un Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

Varto ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullar 28 Aralık 2018 Cuma günü tatil edildi.

Kayseri'de okullar tatil edildi

Kayseri'de kar yağışının ardından etkili olan buzlanma nedeniyle kent merkezi ile merkez ilçelerde okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik tahminler doğrultusunda merkez Kocasinan, Melikgazi, Talas ve Hacılar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Rize'de okullar tatil

Rize'de etkili olan kar nedeniyle İkizdere ilçesinde eğitime yarın ara verildi.

İlçede olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor.

Valilikten alınan bilgiye göre, kar nedeniyle İkizdere ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

Sivas'ta okullar tatil

Sivas’ın Yıldızeli ve Gürün ilçesinde olumsuz hava şartları ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.Olumsuz hava şartları nedeniyle Gürün’de taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Gürün Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Yarın kar yağışı ve tipinin ulaşımı engellemesi sebebiyle taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir. Diğer öğrencilerimiz eğitimlerine devam edeceklerdir" denildi.


Ardahan'da okullara kar tatili

Ardahan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, yaptığı açıklamada, kentte devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı aksattığını belirtti. Çerkezoğlu, şunları söyledi:

  • "Bölgemizde yoğun kar yağışı mevcut. Bazı köy yollarımız kapandı. Dolayısıyla bu durum eğitimi olumsuz etkiliyor. Kar yağışının devam etmesinden dolayı, yarın tüm il geneli okullarımızın tamamında eğitime ara verdik."

Hakkari'de okullar tatil edildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksekova Kaymakamlığının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okulların yarın için tatil edildiği bildirildi.

Elazığ'da okullar tatil edildi

Elazığ merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Karaman'da okullar tatil edildi

Karaman’da yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “
İlimizde devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle 28 Aralık 2018 Cuma günü Karaman merkez ve merkeze bağlı köylerimizde eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir
" denildi.

Van'da okullar tatil edildi mi?

VAN'ın Başkale ilçesinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, eğitim-öğretime yarın ara verildiği bildirildi. Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçede bulunan ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği duyuruldu. Ayrıca, aynı gün, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

Adıyaman'da okullara kar tatili

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

İlçede başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor.

  • İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı 28 Aralık Cuma günü ilçe merkezindeki okulların tamamı ile Alancık, Yarpuzlu, Pınarbaşı, Serince, Balkaya ve Sakız köy ilkokullarının tatil edildiğini bildirdi.

Bingöl'de okullar tatil edildi

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı sonucu merkez ve 6 ilçede yarın okulların tatil edildiği bildirildi.

  • Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Genç ve Adaklı ilçelerinde yarın tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli çalışanların da bugün ve yarın idari izinli sayılacakları kaydedildi.

Gümüşhane'de okullar bir gün daha tatil

Gümüşhane Valiliği, il genelinde kar yağışı nedeniyle okulların bir gün daha tatil edildiğini duyurdu.


Kurumdan yapılan açıklamada meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, Gümüşhane merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla tüm resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim veren resmi ve özel okul, kreş ve kurumların tamamında eğitim-öğretime 28 Aralık 2018 Cuma günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görüldüğü kaydedildi.

Erzurum'da okullar tatil edildi

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verilecek.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde bulunan tüm okul öncesi eğitim kurumları,
ilk ve orta dereceli okullar,
özel eğitim ve öğretim kurumları bir gün süreyle tatil edildi.
Açıklamada,
hamile ve engelli kamu personelinin
de idari izinli sayılacağı ifade edildi.
#Tatil
#Kar
#Okul
5 yıl önce