|

Karadeniz'de yük gemisi battı

Rusya'dan Çanakkale'ye kömür, motorin ve fueloil taşıyan 'Oganbey' isimli yük gemisi şiddetli fırtına nedeniyle Ereğli açıklarında battı. 12 personel kurtarılırken Gürcistan ve Ukrayna uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti. Kaybolan biri Türk 2 personel aranıyor.

Zonguldak
00:00 - 13/12/2009 Pazar
Güncelleme: 00:44 - 13/12/2009 Pazar
Yeni Şafak
Karadeniz'de yük gemisi battı
Karadeniz'de yük gemisi battı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 'Oganbey' isimli Panama bandıralı yük gemisi şiddetli fırtına nedeniyle battı. Gemi mürettabatından 12 kişi kurtarılırken, Gürcistan ve Ukrayna uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti. Bir Türk, 2 kişi ise kayboldu.

Rusya'dan Çanakkale'ye kömür, motorin ve fueloil götüren götüren 136.8 metre uzunluğundaki 5 bin 547 grostonluk kömür yüklü gemi önceki gece saat 02.30'da Ereğli'nin 7 mil açığında battı. Sahil Güvenlik Komutanlığı botları ve çevreden geçen gemilerin çalışmaları sonucu Hüsnü Kılıç, Zekeriya Aras, Erdal Sümer, Selahattin Öztaş, Ziya Kotan, Cevdet Çelik, Haluk Düşer, Kutsal Anatoli, Star Chenko, Oleksadr Kaplıchenko, Velovick Oleksandra ve Medynshyi Ondei kurtarıldı. Gemide çarkçı başı olarak çalışan Ukrayna uyruklu Dmytro Vodyanko ile Gürcistan uyruklu Sergo Jıntcharadze hayatını kaybetti. Kaybolan bir Türk 2 kişi içinse 2 römorkör ve bir helikopter ile arama çalışmaları başlatıldı.

DENİZ 3 DAKİKADA YUTTU

Sağ olarak kurtarılan Selahattin Öztaş, ambar kapaklarının su almaya başladığını belirterek, “Gemi 3 dakikada battı. Üzerimizi bile değiştiremik” dedi.

Cevdet Çelik ise botu denize attıklarını ifade ederek, “Hepimiz suya atladık. Bu sırada bota kendi imkanlarımla ilk ben çıktım. Ardından da üzerlerinde can yelekleri bulunan arkadaşlarımı çektim” diye konuştu.



14 yıl önce