|

Kılıçdaroğlu'ndan İnce açıklaması: Görüşeceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti içi tartışmaların ardından yaptığı basın açıklamasındaki sertliğine açıklık getirerek "Kesinlikle Sayın İnce’ye yönelik değildi. Sayın İnce başarılı bir performans gösterdi. Bu başarıyı daha ileriye götürmeyi istiyoruz. Sayın İnce, seçim sonrasında kısa bir dinlenme ihtiyacı hissetti. Gelecek hafta dönünce buluşacağız" dedi.

Yeni Şafak
08:57 - 29/06/2018 Cuma
Güncelleme: 10:07 - 29/06/2018 Cuma
Diğer
Muharrem İnce - Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce - Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile görüşeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Sayın İnce, seçim sonrasında kısa bir dinlenme ihtiyacı hissetti. Gelecek hafta dönünce buluşacağız" dedi.

Hürriyet gazetesine konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. CHP lideri, basın toplantısındaki ifadeleri hakkında, "O sertlik kesinlikle Sayın İnce’ye yönelik değildi. CHP’ye yönelik haksız eleştirilere karşı tepkimdi. AK Parti parlamentoda güç kaybetti. Genel Kurul’da, komisyonlarda çoğunluğu kaybetti. Kimse AK Parti’yi tartışamayınca, gündemi ve gözleri oradan uzaklaştırmak için CHP’yi öne sürüyorlar. Tepkim bunaydı" dedi.

"İNCE İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, İnce ile görüşeceklerini belirtirken şunları söyledi:

"Sayın İnce başarılı bir performans gösterdi. Kendisine teşekkür etmemiz gerek. Haliyle gerilimi yükseltecek bir ortam yok. Tersine, bu başarıyı daha ileriye götürmeyi istiyoruz. Sayın İnce, seçim sonrasında kısa bir dinlenme ihtiyacı hissetti. Gelecek hafta dönünce buluşacağız."

CHP'deki kurultay tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, "Bu aşamada parti içi tartışmalara zemin hazırlamayı uygun bulmuyorum. Değişimi sağlayacak olan örgütün kendisidir" ifadelerini kullandı.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Muharrem İnce
6 yıl önce