|

Kılıçdaroğlu’nu ağırlayan FETÖ imamı yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün önemli isimlerinden Kemal Öksüz, Ermenistan’da yakalandı. 17-25 Aralık darbe girişimi öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ABD’de görüşen Öksüz, ABD tarafından ‘sahtecilik’ ve ‘dolandırıcılık’ suçundan kırmızı bültenle aranıyordu.

Yeni Şafak
10:29 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 10:45 - 31/08/2018 Cuma
Diğer
Ermenistan'da yakalanan FETÖ'cü Öksüz'ün, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile de görüştüğü ortaya çıktı.
Ermenistan'da yakalanan FETÖ'cü Öksüz'ün, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile de görüştüğü ortaya çıktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık darbe girişiminden önce birlikte fotoğraf çektirdiği Houston imamı Kemal Öksüz, Ermenistan'da yakalandı. ABD vatandaşı olan ve adını Kevin olarak değiştiren Öksüz, bu ülkede dolandırıcılık ve sahtecilikten aranıyordu. ABD'nin arama kararı doğrultusunda Ermenistan'ın başkenti Erivan'da gözaltına alındı.

Sahte belge vermiş

Sabah'ın haberine göre, FETÖ'nün en son Houston imamlığını yaparken Ermenistan'a kaçan Öksüz'ün, ABD makamlarına 'sahte belge sunmak' ve 'dolandırıcılık yapmak' suçlarından kırmızı bültenle arandığı belirtildi.

  • ABD vatandaşı olup Kevin ismini aldığı ortaya çıkan Öksüz'ün, ABD Temsilciler Meclisi Etik Komitesi'ni sahte belgelerle kandırdığı gerekçesiyle İnterpol tarafından arandığı kaydedildi. Öksüz hakkında ABD tarafından 'Aranıyor' bilgisinin 23 Ağustos'ta deklare edildiği, bu tarihten beri Öksüz'ün takibe alındığı ifade edildi. 29 Ağustos'ta da Öksüz'ün, İnterpol ile Ermenistan polisinin ortaklaşa yaptığı operasyonla yakalandığı açıklandı.

Kongre üyelerine seyahat

Öksüz'ün Türk ve ABD'lileri Türkiye ve Azerbaycan'daki seyahatlerde bir araya getirmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşunu yönettiği ve 2013'te bir grup ABD Temsilciler Meclisi üyesini Azerbaycan ve Türkiye'ye davet ettiği belirlendi.


Öksüz'ün bu geziye ilişkin olarak Kongre Etik Bürosu'na "sahte formlar" gönderdiği, seyahatin finansmanına ilişkin de yalan bilgiler verildiğinin tespit edildiği kaydedildi. ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin gezileri ABD Seyahat Yönetmeliği'ne uygun olarak Etik Komite tarafından denetleniyor. Yönetmeliğe göre seyahatleri düzenleyenlerin parasal kaynaklara dair eksiksiz bilgiler vermesi ve bazı formları doldurmaları gerekiyor. Öksüz'ün komiteye tahrif edilmiş evrak sunduğu, belgelerde usulsüzlük yaptığı öne sürülüyor.

CHP ile kol kola

  • 2013'TE CHP'lilerin FETÖ'ye yakın Türk-Amerikan Birliği temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıdan sonra çekilen fotoğrafta Öksüz ile Kılıçdaroğlu da aynı karede yer almıştı.
  • FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminden 13 gün önce 4 Aralık 2013'te gerçekleşen görüşmede CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak ve Engin Altay da yer almıştı. O gün çekilen fotoğrafta FETÖ'nün Beyaz Saray imamı Faruk Taban CHP lideri Kılıçdaroğlu'na bir hediye sunarken görülüyor.

Görüşmeyi 'Biyalog Kemal' organize etti

ABD'DE gerçekleştirilen FETÖ-CHP zirvesini organize eden kişi "Biyolog Kemal" kod adıyla bilinen örgüt üyesi çıktı. ABD'de Kılıçdaroğlu ile Türk-Amerikan Birliği'nde (TTA) gerçekleştirilen toplantıyı da organize eden Biyolog Kemal, Beyaz Saray imamı Faruk Taban, Houston imamı Kemal Öksüz ile kapalı kapılar arkasında gerçekleştirilen bu toplantıya katılan isimlerden biriydi. Demokrat Parti senatörleriyle sık sık Türkiye karşıtlığı üzerine toplantılar yapan Biyolog Kemal, Türkiye karşıtı birçok açıklamayı kaleme alan isim olarak biliniyor.

FETÖ'NÜN A takımında

Firari FETÖ yöneticilerinden olan ve Türkiye'nin de aradığı isimler arasında yer alan Öksüz'ün, 30 yıldır ABD'de yaşadığı, elebaşı Gülen'in bir süre tercümanlığını yaptıktan sonra dinler arası diyalog projesinin başına geçirildiği, daha sonra da ABD'nin Houston bölgesinden sorumlu örgüt imamı olarak faaliyet yürüttüğü kaydediliyor.

Öksüz yönetimindeki kuruluşun gezi için Azerbaycan devlet kuruluşu SOCAR'dan fon sağladığı ve geziye katılan ABD Kongresi'nin 9 üyesi ve 32 yardımcısına yüz binlerce dolarlık hediyeler verildiği de ifade ediliyor.

#Kemal Öksüz
#FETÖ
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce