|

Kimse Türkiye’yi karıştıramaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Türkiye, tüm vatandaşlarıyla liderinin etrafında birleşti, bütünleşti. Türkiye’yi istikrarsızlığa sürükleyecek dünyada hiçbir güç olamayacağını haykırdı”

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 Sunday
Güncelleme: 02:19 - 29/07/2018 Sunday
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,
​Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte yeni dönemde işlerin çok daha hızlı yürütüleceğini, Türkiye’nin kalkınmasının hızlanacağını kaydetti. Memleketi Yozgat’taki temasları sırasında önemli mesajlar veren Oktay, Türkiye’nin kalkınmasıyla birlikte birilerinin rahatsız olduğunu ve 17-25 Aralık ile 15 Temmuz gibi darbe girişimlerinin devreye sokulduğunu anlattı. “Durdurabildiler mi bizi? O gece, hiç sağına soluna bakmadan herkes kendini sokaklarda buldu, Meclis’te buldu. Kendini ölüme atan ve kendini ne pahasına olursa olsun ‘ben bu vatanı hiç kimseye yedirtmem’ diyen, ‘ben liderimi hiç kimseye kurban etmem’ diyen Türkiye” ifadelerini kullanan Oktay, milletin liderinin etrafında birleştiğini belirterek şunları söyledi:

PEŞLERİNİ BIRAKMAYIZ

“Türkiye, tüm vatandaşlarıyla liderinin etrafında birleşti, bütünleşti ve Türkiye’yi istikrarsızlığa sürükleyecek, istikrarsızlığa götürebilecek dünyada hiçbir gücün olmayacağını haykırdı. Bugün de onun sonuçlarını ve istikrarını yaşıyoruz. Türkiye yaşadığı olaylardan güçlenerek çıktı. FETÖ hainleri, PKK ile DHKP-C ile işbirliği yaparak, başkalarının borazanlığını öttürerek, ülkesini, vatanını, namusunu satmayı göze alarak ne yaptılar, kendi kuyruklarını kıstırıp yurtdışına kaçtılar. Bugün de halen kaçacak yer arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar peşlerinde olacağız. Adları ne olursa olsun bugün FETÖ’dür dün başka şeydi, yarın başka şey olsun peşlerini bırakmayacağız ve Türkiye’nin kalkınma hamlesini de hiç kimsenin engellemesine müsaade etmeyeceğiz.”

#Fuat Oktay
#Türkiye
6 years ago