|

KKTC'ye ulaştırma kapısı da aralanıyor

KKTC'ye izolasyonu kaldıran AB'den ikinci adım da geliyor. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı de Palacio, "Ulaştırma konularına başlamadık. Ama daha yapacaklarımız var" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 16/07/2004 Cuma
Güncelleme: 17:11 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

KKTC'ye yönelik izolasyonun kaldırılması için ticari ve mali tüzük hazırlayan AB Komisyonu'nun raporu Konsey'de kabul edildikten sonra sıra ulaştırmaya gelecek. KKTC mallarının dünyaya açılabilmesi için KKTC'nin havayolları ve limanlarının kullanılmasını öngören yeni düzenlemenin hazırlandığı öğrenildi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün öğle yemeğinde konuğu olan AB Komisyon'un Enerji ve Ulaştırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Loyola de Palacio, kuzeyin ulaştırma sorunu için ilk yeşil ışığı yaktı. De Palacio, "Bu güne kadar alınan önlemler daha çok ticari önlemlerdi. Ama bu son adım değil, ilk adım. Henüz hizmet sektörü ve ulaştırma konularına girmedik. Ama daha yapacaklarımız var ve bunlar gelecekte devam edecek" dedi.

'AB objektif olmalı'

Bakan Gül, Türkiye'de AB müktesebatına uyum çerçevesinde yapılan çalışmaların, Ekim ayında AB tarafından yayınlanacak İlerleme Raporu'na objektif biçimde yansıyacağını umduğunu da söyledi. De Palacio da Türkiye'nin AB için önemli ve stratejik bir ülke olduğunu belirterek, AB Komisyonu'nun ekimde hazırlayacağı İlerleme Raporu'nun Türkiye'nin müzakere tarihi almasında belirleyici olacağını belirtti.

  • DUYGU GÜVENÇ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce