|

Koç Bilgi'den 'milli denizaltı' için işbirliği

Aa
00:00 - 27/07/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:13 - 27/07/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Koç Bilgi'den 'milli denizaltı' için işbirliği
Koç Bilgi'den 'milli denizaltı' için işbirliği

Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Ultra Electronics Sonar Systems ile işbirliğine giderek Deniz Kuvvetleri'nin Gölcük Tersanesi'nde inşa edilecek Türkiye'nin “Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Yeni Tip Denizaltıları' için stratejik tedarikçilerinden biri oldu.

Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, proje kapsamında; sonoboy ve torpido karşı tedbir sistemlerinde dünya lideri olan Ultra Electronics Sonar Systems ile işbirliğine gitti. Koç Bilgi Grubu Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, Ultra Electronics ile yaptıkları anlaşma ile Türkiye'nin ilk Havadan Bağımsız Tahrik Sistemli Yeni Tip Denizaltılarına Türkiye'nin en yüksek teknolojiye sahip güvenilir ve etkin ilk torpido karşı tedbir sistemini yerleştireceklerini söyledi.

Nalbantoğlu, daha önce yapılmış benzer projelerle karşılaştırıldığında bu projede sektörün en yüksek milli katkı oranlarından birinin sağlanmış olacağını vurguladı.

Ultra Electronics Sonar Systems Üst Yöneticisi (CEO) Rakesh Sharma ise Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri ile torpido karşı tedbir sistemleri alanında işbirliği yapmış olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.


13 yıl önce