|

Kongrede yapacağım son konuşma olacak

Oslo süreci konusundaki eleştirileri yanıtlayan Başbakan, görüşmelerin yeniden başlayabileceği sinyalini verdi: Çözüm için gerekeni yaparız. İmralı'yla ilgili görüşmeler yine olabilir. Kongreye ilişkin bilgiler de veren Erdoğan, yapacağı konuşmanın kongre tarihinde son olacağını kaydetti.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 27/09/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:39 - 27/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Kongrede yapacağım son konuşma olacak
Kongrede yapacağım son konuşma olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün bitmesi için gerekli adımların atılacağını belirterek söyledi. Başbakan Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayında soruları cevapladı. Başbakan satır başları ile şunları kaydetti:

YALAN YANLIŞ BİLGİLER

(CHP'nin öne sürdüğü Oslo belgeleri) Oslo'yla ilgili yalan ve yanlış haberler terör örgütü kaynaklı O aslında bir belge değil. Onların hazırlamış olduğu, kendilerine göre bir uydurma kaleme aldıkları 9-10 maddelik bir yazı. Altında imza filan yok. Ama bunu belge olarak sundular.

İÇERİK BİZE GELİYOR

Aynı şekilde adayla ilgili olarak. Bunların da her görüşmeden sonra bu görüşmeler bize geliyor, özetleniyor. Biz devlet yönetiyoruz, bakkal dükkanı yönetmiyoruz ki. Dünyanın neresinde istihbarat teşkilatları yan gelip yatar? Çözüm için yapılması gereken neyse bunu yapmak durumundayız.

İMRALI GÜNDEME GELEBİLİR

(CHP'nin terör konusundaki çağrısı) Meclisin açılmasıyla birlikte bunu kendilerine söyleyeceğiz ve 'gelin, hep beraber haydi bakalım bu taşın altına elimizi koyalım?' Ha bu arada İmralı'yla ilgili görüşmeler yine olabilir. Çünkü farklı farklı şeyler uyduruluyor. Mesela kampanyalardan bir tanesi 'İmralı öldü, öldürüldü'. Bu tür şeyler var. Geçenlerde kardeşinin oraya gitmesini istedik. Sonunda kabul edildi ve gitti. Görüştü geldi?

Kongreye 40 isim katılacak

Başbakan Erdoğan, 3. kongreye katılacak konukların isimlerini de açıkladı: Kongre için, Barzani, Maliki, Muhammed Mursi, Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Irak Meclis Başkanı, Almanya'dan Schröder, Pakistan eski Başkakanı Gilani, Pakistan'dan Peşaver eyaletinden Şahbaz Şerif gelecek. Halid Meşal gelecek. Gannuşi geliyor. Onlar da gelecekler. Bunların yanında yabancı siyasi parti liderlerinden gelenler olacak. 40 dolayında yabancı konuk gelecek. Bunlardan 15 dolayında kişi konuşma yapacak. Biz de balkon konuşmaları diye isim yapmış olan konuşmayı aratmayacak belki de onun daha da ileri gidecek bir konuşma olacak. Bu benim kongrede yapacağım son konuşma olacak. Bu konuda çok büyük çalışma yaptık. Uzun bir konuşma olacak delegeler bizi mazur görür.


12 yıl önce