|

Korkuyor

Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdit dilini bıraktığına dikkat çeken Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Kaşıkçı cinayeti, ABD'nin Türkiye politikadasındaki makyajını değiştirdi" dedi.

Fatih Özer
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:56 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın
Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Caşin, Yeni Şafak'a yaptığı değerlendirmede, Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in Prens Muhammed'le olan yakın ilişkilerinin Türkiye'nin elini güçlendirdiğini vurguladı. "Kushner'in cinayette parmağının olma ihtimali ve CIA'nın bunu doğrular nitelikteki açıklamaları rüzgarın yönünü tersine çevirdi" diyen Caşin, Ankara'yı yalnızlaştırmak isteyen Trump'ın bu politikasının da iflas ettiğine işaret ederek şunları söyledi:

TÜRKİYE OYUNU BOZDU

"Türkiye'nin Rusya, Almanya ve Fransa ile olan ilişkisi Trump'ın oyununu bozdu. Ekonomik tedbirler doların ateşini düşürdü. Türk Lirası 2 ayda ciddi değer kazandı. Türkiye olmadan bir Ortadoğu planının yapılamayacağını anlayan ABD yeniden Türkiye safına kaydı. İlişkilerin düzeldiğini tescillemek için ABD basını da devreye sokuldu. İran'a yaptırımlar dolaylı yoldan Türkiye'ye yapılmak isteniyordu. Fakat Türkiye'yi darboğaza sokmak için atılan adımlar başarıya ulaşmadı. Türkiye'nin uluslararası adımları süreci bertaraf etti."

#​​Cemal Kaşıkçı
#ABD
#Donald Trump
#Mesut Hakkı Caşın
5 yıl önce