|

Kumpasçılar Silivri'de

17 Aralık'ın mimarlarından dönemin İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve 'sıfırcı komiser' olarak bilinen Mehmet Akif Üner, başarısız darbe girişiminin yıldönümünde tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2015 Cuma
Güncelleme: 01:13 - 18/12/2015 Cuma
Yeni Şafak

17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığına ilişkin geçtiğimiz günlerde adli kontrol uygulanarak serbest bırakılan 6 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Dönemin İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve 'sıfırcı komiser' olarak bilinen Mehmet Akif Üner, nöbetçi mahkeme tarafından kararın yüzlerine okunması sonrası tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Diğer polislerin ise İstanbul dışında olduğu ve bulundukları yerde yakalanarak İstanbul'a gönderilecekleri öğrenildi.



SAVCILIK KARARA İTİRAZ ETTİ


17 Aralık'da kumpas soruşturması kapsamında gözaltına alınan fakat daha sonra sorguları ardından 14 şüpheli polis serbest bırakılmıştı. Savcılık serbest bırakılan polislerden 6'sı için itirazda bulunarak tutuklanmalarını talep etti.



ADLİ KONTROL YETERLİ DEĞİL


Hakimlik kararında, silahlı terör örgütüne üye olma suçu yüklenen şüpheliler hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunması, kaçma ve delil karartma şüphesi bulunduğu düşünüldüğünden adli kontrol kararının tek başına yeterli olmadığı, yakalama kararı çıkarılmasına karar verildiği kaydedildi. İtirazı inceleyen İstanbul Sulh Ceza Hakimi Maksut Karakulak savcılığın itirazını sunulan yeni deliller doğrultusunda yerinde buldu. Hakim Karakulak, savcılığın dosyaya sunduğu ek fezlekeyi ve 25 Aralık kumpası iddianamesini de delil olarak değerlendirdi. Karakulak, şüphelilerin 17 Aralık'tan sonra 25 Aralık'ta benzer girişimde bulundukları, iki eylemin ayırt edilmesinin mümkün olmadığına kararında yer verdi.



1 POLİS ARANIYOR


Emniyet görevlileri tarafından İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Topçu ve Üner, tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Haklarında yakalama kararı bulunan Mehmet Yeşilkaya, Hayri Akın ve Alpaslan Çalışkan akşam saatlerinde Ankara'da gözaltına alındı. Duran Denizci ise aranıyor.



Gülen ve İpek'e tutuklama talebi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY ana soruşturması kapsamında, Fetullah Gülen ve iş adamı Hamdi Akın İpek'in de arasında bulunduğu 61 şüpheli için yokluğunda tutuklama kararı çıkarmasını talep etti.


#Yasin Topçu
#sıfırcı komiser
#17 Aralık
#Mehmet Akif Üner
8 yıl önce