|

Küresel ekonomide ikinci dip yaşanabilir

Çin Başbakanı Wen Jiabao, küresel ekonomik büyümenin kırılgan olduğunu, bunun ikinci dip dalgayı tetikleyeceği uyarısında bulundu

Aa
00:00 - 1/06/2010 Salı
Güncelleme: 01:03 - 1/06/2010 Salı
Yeni Şafak
Küresel ekonomide ikinci dip yaşanabilir
Küresel ekonomide ikinci dip yaşanabilir

Wen yaptığı açıklamada, hükümet borçlarının tam ekonomik iyileşmeyi sekteye uğratma tehlikesi bulunduğunu ifade ederek, 'Birçok insan küresel ekonomi şimdiden iyileşti ve şimdi çıkış mekanizmasını düşünebiliriz. Bu düşüncenin geçersiz olduğunu düşünüyorum' dedi. ABD'de ve diğer ekonomilerde yüksek işsizlik, Yunanistan'ın ortaya koyduğu hükümet borç risklerinin küresel ekonomide görülen iyileşmeyi olumsuz etkileyeceğini bildiren Wen, ikinci bir dip dalgayı tetikleyeceği uyarısında bulundu. Kriz kahini olarak bilinen Nouriel Roubini de dün yaptığı açıklamada aynı uyarıda bulundu.

TÜM ÜLKELER BİRLİK OLMALI

Wen, 'Yunanistan örneğinde olmak üzere birçok ülke borç krizi içinde. Bu fenomen sona erdi mi? Bu sorunun yanıtı basit görünmüyor. Bu güçlükleri alt etmek için tüm önlemleri almak zorundayız. Bazı insanlar (Küresel ekonomide çifte dip olasılığı var mı?) diye soruyorlar. Bu konunda kesin bir şey söyleyemeyiz. Küresel ekonomiyi yakından takip etmek ve çifte dip yapmaması için çalışmalıyız' dedi. Küresel ekonominin içinde bulunduğu koşullarda tüm ülkelerin birlik içinde, ekonomiyi destekleyecek güçlü politikalar yürütmesi gerektiğini bildiren Wen, bu konuda 'gevşeklik' gösterilemeyeceğini belirtti. Wen, Çin ekonomisinin yüksek bir büyüme trendi içinde olduğunu vurguladı.

14 yıl önce