|

Kutlu gece

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in Allah’ın huzuruna yükselişi olan Miraç hadisesi, bu akşam idrak edilecek. Beş vakit namazın farz kılındığı gecede Allah'a şirk koşmayanlara cennet müjdelendi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 20:16 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İslam aleminde “Allah'a yükseliş ve arınma” olarak kabul edilen Miraç Gecesi, bugün Müslümanlar tarafından idrak edilecek. Miraç Gecesi, Müslümanların büyük önem verdiği ve 8 Nisan'da başlayan "üç aylar"ın ilki recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor.



MİRACA YÜKSELİŞ






Hz. Peygamber (s.a.s), Beytü'l-Makdis'te kurulan bir Miraç'la ve yanında Cebrail ile göğe yükselmeye başladı. Göğün birinci katında Hz. Adem, ikinci katında Hz. İsa ve Yahya, üçüncü katında Hz. Yusuf, dördüncü katında Hz. İdris, beşinci katında Hz. Harun, altıncı katında Hz. Musa ve yedinci katında Hz. İbrahim ile görüştü. Cebrail ile birlikte yükseliş Sidretü'l-Münteha'ya kadar sürdü. Hz. Peygamber (s.a.s) buradan itibaren Refref adlı başka bir binekle yükselişini sürdürdü. Sonunda Allah'ın huzuruna kabul edildi. Kendisine ümmetinden Allah'a şirk koşmayanların Cennet'e gireceği müjdelendi. Bununla beraber Bakara suresinin son ayetleri verildi ve beş vakit namaz farz kılındı. Yeniden Refref ile Sidretü'l-Münteha'ya, oradan Burak'la Kudüs'e, oradan da Mekke'ye döndürüldü.



Miraç değerlerini yaşamalıyız






Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Miraç Gecesi vesilesiyle mesaj yayımladı. Mesajında, miracı, “beşeriliğin insanlığa, fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine yükselişi” olarak yorumladı. Görmez, “Bugün biz müminlere düşen, miracı sadece Sevgili Peygamberimizin bir hatıratı, bir tarihi vakıa olarak okumak olmamalıdır. İslam'ın en temel gayesi insanı esfel-i safilinden yani aşağıların aşağısından alayı illiyine yani yüceler yücesine çıkarmaktır. Unutmayalım ki bugün hem ülke olarak hem İslam alemi hem de insanlık olarak insanı yüceltecek ve yükseltecek miraç değerlerine her zamankinden daha fazla muhtacız. Birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve huzura giden yolda, dostu düşmanı tanımanın yolu da miraç değerlerini hayatımıza aktarmaktan geçer” dedi.



#Miraç
#Beş vakit namaz
#Mehmet Görmez
#Miraç Gecesi
8 yıl önce