|

Masadan kalkan biz olmayacağız

Türkiye'nin hedeflerine uygun bir anayasada kararlı olduklarını belirten Başbakan "Masadan kalkan olmayacağız. Demokratik anayasayı gerekirse milletimizle vücuda getireceğiz' dedi

Şamil Kucur
00:00 - 28/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:17 - 28/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Masadan kalkan biz olmayacağız
Masadan kalkan biz olmayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedefine uygun yeni bir anayasa inşaa etme konusunda kararlı olduklarını söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin 50. Kuruluş Yıldönümü sebebiyle Çırağan Sarayı'nda verilen yemeğe katılan Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Yeni Anayasa'nın 82 Anayasası gibi tepeden inmeci olmayacağını, devleti değil vatandaşı öne çıkaracağını ifade eden Erdoğan, siyasetin alanını genişleten bir yapıya sahip olacağını belirtti.

VESAYETÇİ ANLAYIŞ BİTTİ

12 Eylül referandumuyla yapılan değişiklik sayesinde tüm yargı gibi Anayasa yargısının da üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü savunan bir yapıya kavuştuğunu aktaran Erdoğan, 'Askeri darbelerle demokratik sisteme sirayet eden vesayetçi anlayış ve vesayet altındaki hukuk, artık, bireyi, vatandaşı, hak ve özgürlükleri merkeze alan bir çerçeve kazanmıştır' ifadesini kullandı. Türkiye olarak cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 yılı için oldukça iddialı hedefler belirlediklerini aktaran Başbakan Erdoğan, bu hedeflerle uyum sağlayacak yeni bir Anayasa inşaa etmenin en önemli konu olduğunu aktardı.

MİLLETİN MESAJINI ALDIK

TBMM'nin böyle bir Anayasa yapacak güç, birikim ve iradeye fazlasıyla sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Biz, son derece samimiyiz, son derece kararlıyız. Nitekim, 12 Haziran seçimlerinin ardından süreci başlattık. Bu süreci tüm kesimlerle istişare ve diyalog içinde yürütmeye devam edeceğiz' dedi. 'Hiçbir zaman masadan kalkan olmayacağız' diyen Başbakan Erdoğan, '12 Haziran'da, milletimizin verdiği mesajı iyi okuyan, verdiği yetkiye sahip çıkan bir Hükümet olarak, gerekirse milletimizle birlikte, sivil, katılımcı, demokratik bir Anayasayı inşallah vücuda getireceğiz' ifadesini kullandı.


Başbakan'a rekoru anlattı

Günü İstanbul'da geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sabah saatlerinde annesi Tenzile ile babası Ahmet Erdoğan'ın Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabirlerini ziyaret etti. Daha sonra Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geçen Başbakan Erdoğan, eski Ürdün Başbakanı Avn Şevket el-Hasavni ile görüştü. Erdoğan'ın, Avn Şevket el-Hasavni basına kapalı görüşmesi 45 dakika sürdü. Başbakan Tayyip Erdoğan, Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ile görüştü. Erdoğan, Krasniçi ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde 40 dakika görüştü.

Erdoğan, yurt dışından gelen konuklarının ardından Türkiye'den kendi alanlarında isimlerinden başarıyla söz ettiren iki ismi kabul etti. Erdoğan, tüpsüz dalışta 70 metre ile dünya rekoru kıran milli dalgıç Şahika Ercümen ile sanatçı Sertab Erener'i ağırladı. Başbakan Erdoğan'ın ikiliyle görüşmesi esprili ve neşeli geçti. Görüşmede, Ercümen, beraberinde getirdiği fotoğraflarla, dalışın nasıl yapıldığını tarif etti. Ercümen dünya rekorunu nasıl kırdığını da ayrıntılı bir şekilde Başbakan Erdoğan'a anlattı.




12 yıl önce