İstanbul'da Ambarlı Liman Bölgesi dışında Mersin Limanı'nın en büyük liman kimliğiyle öne çıktığını söyleyen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 'Mersin Limanı dünyanın en büyük işlem hacmine sahip ilk 100 limanı arasında' diye konuştu.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Limanı'nın, İstanbul Ambarlı Liman'ından sonra Türkiye'nin en büyük ikinci limanı olarak öne çıktığını söyledi. Güzeloğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi tarafından Akdeniz İhracatçı Birlikleri konferans salonunda düzenlenen 'Lojistik Sektör Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, lojistik sektörünün Mersin'in geleceğini ve gelişmesini etkileyecek en önemli ve temel sektör olduğunu belirtti.
Türkiye'nin lojistik üssünün Mersin olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şöyle konuştu: 'Bugün Mersin ulaşım ve erişiminin 4 temel bağlantı altyapısını bünyesinde barındıran, Türkiye'nin çok özel ve sayılı bir kentidir. 2009-2012 yılları arası OECD'nin uluslararası liman kentleri çalışma raporunda Mersin, 1,5 milyon konteyner TEU yük hacmini gerçekleştiren, dökme yüklerle 5 milyon ton yük hacmini elde eden ve İstanbul Ambarlı Liman Bölgesi dışında en büyük liman kimliğiyle öne çıkmaktadır. Dünyanın en büyük işlem hacmine sahip ilk 100 limanı arasındaki yerini öteye taşıyacak.'
Zirveye, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yaman Karadeniz, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, Mersin Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ve Uluslararası Mersin Limanı Ticaret Grup Müdürü Buğra Bilginer katıldı.






