|

Meteorolojiden 12 ile yoğun kar yağışı uyarısı

Meteorolojiden Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Elazığ, Van, Erzurum için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Yarın ve çarşamba günü etkili olacak yağışların 20 santimetre ve üzerinde olması bekleniyor.

Yeni Şafak
15:10 - 30/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:37 - 30/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Meteorolojiden bazı illere yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, doğu illerine yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.



Yapılan açıklamada, yurdun doğu kesimlerinde yarın ve çarşamba günü beklenen kar yağışlarının, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ'ın doğu, Van'ın ve Erzurum'un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiği duyuruldu.



Yoğun kar yağışı nedeniyle, ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olayı, özellikle çığ tehlikesi karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.



Çığ tehlikesine dikkat


Öte yandan yapılan açıklamada, "Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde, mevcut kar örtüsü üzerine yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı beklendiğinden, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.





Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor


Doğu Akdeniz'de rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, batısında kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.



Fırtınanın, çarşamba günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.




#Adıyaman
#Bingöl
#Çığ riski
#Elazığ
#Malatya
#Tunceli
7 yıl önce