|

Mevlana Türbesi'nin çevresi güzelleşiyor

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin Konya'da ziyaret ettikleri yerlerin başında gelen Mevlana Türbesi ve Sultan Selim Camii önü, yaya ve araç trafiği yönünden büyük rahatlama yaşayacak.

Cihan
00:00 - 27/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 14:42 - 27/10/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Mevlana Türbesi'nin çevresi güzelleşiyor
Mevlana Türbesi'nin çevresi güzelleşiyor

Bölgede devam eden meydan düzenleme çalışmaları, Aralık ayının ilk haftasında başlayacak Şeb-i Arus törenlerine kadar bitirilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan meydan düzenleme çalışmaları Konya'nın gerçek ve manevi merkezinin bulunduğu alanı araç ve yaya trafiği açısından rahatlatacak. Ağustos ayının sonunda başlayan çalışmalar bittiğinde bölgede, 25-30 bin kişinin bir araya gelebileceği, mübarek günlerde toplu ibadet edilebilir bir alan oluşturulmuş olacak.

Sultan Selim Camii'nin güçlendirilmesini de kapsayan, şadırvanın yerini değiştiren, yıkılan İl Halk Kütüphanesi'nin bulunduğu alanı caddeye dahil eden çalışmalar 24 saat aralıksız devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Akyürek, 'Meydan düzenleme çalışmaları kaliteli malzemeyle ve hızlı bir şekilde yürüyor.' dedi. Başkan Akyürek, Türbe Meydanı çalışmasını Şeb-i Arus törenleri başlamadan tamamlamak için çalıştıklarını kaydetti.

Mevlana Türbesi ve Sultan Selim Camii'nin bulunduğu alandaki meydan çalışmasına ek olarak Mevlana Kültür Merkezi bölgesi de yeniden düzenlenecek. Başkan Akyürek, 'Mevlana Kültür Merkezi'nin bulunduğu alana Konya Müzesi projesi hazırlıyoruz. Aynı zamanda yaşayan bir Mevlevihane de projelendiriyoruz. Sürekli, Mesnevi kaynaklı oluşturulacak oyunların sergilenebileceği, gösterilerin yapılacağı yeni bir Şehir Tiyatrosu projesi de başlatıldı. Çok yönlü bir şekilde Mevlana Türbesi ve çevresini Konya'mıza kazandırmaya gayret ediyoruz.' şeklinde konuştu.

12 yıl önce