|

MHP'de sıcak gün

Parti içi muhalefetin iki önemli ismi Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın ardından​ gözlerin çevrildiği Meral Akşener'in de bugün 'genel başkanlığa' adaylığını açıklaması​ bekleniyor.

Yeni Şafak ve
08:15 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:47 - 30/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

1 Kasım seçimleri ardından Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) yaşanan 'genel başkanlık' tartışmalarında yeni bir dönemece giriliyor. Parti içi muhalefetin iki önemli ismi Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın ardından Meral Akşener'in de bugün genel başkanlığa adaylığını açıklaması bekleniyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye 'kongreyi topla' çağrısı yapması beklenen Akşener 23 Kasım'da Twitter hesabından "Partimizin, olağanüstü Kurultay çağrısına ilişkin görüşlerimi açıklayacağım basın toplantısını, 30 Kasım 2015 Pazartesi günü düzenleyeceğim" açıklamasını yapmıştı.





Önce tüzük


Bahçeli cephesi ise kurultay tarihini 2018 olarak açıkladı. Olağanüstü kurultay toplansa dahi muhaliflerin önce tüzüğü değiştirmeleri gerekiyor. Bin 241 delege bulunan partide

249 imza ile olağanüstü kurultay toplansa bile MHP tüzüğüne göre bu kurultayda genel başkan seçimi yapılamıyor. Muhalifler önce 621 delegenin desteği ile olağanüstü kurultayda tüzük değişikliği yapıp ardından da seçimli kurultay yolunun açılması gerekiyor. Muhaliflerin tüzük değişikliğinin ardından tekrar olağanüstü kurultay çağrısı yapması gerekiyor.

Tüzük kurultayı için gerekli imzaya rağmen genel merkez tarafından kongre çağrısı yapılmazsa MHP Genel Merkezi ile muhaliflerin bu aşamada mahkemelik olabileceği belirtiliyor.







#1 Kasım
#Milliyetçi Hareket Partisi
#MHP
#Sinan Oğan
#Koray Aydın
#Meral Akşener
8 yıl önce