|

MHP’yle karşılıklı jestlerimiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimde İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyen MHP’ye jest yapabileceklerini söyledi. Erdoğan, “Eğer bir mutabakat yapıyorsak karşılıklı jestlerimiz tabii ki olacak” dedi. “O jest kapsamında Osmaniye, Adana ve Manisa olabilir mi?” sorusuna ise “Niye olmasın?” karşılığını verdi.

Fazlı Şahan
04:00 - 28/11/2018 Wednesday
Güncelleme: 03:38 - 28/11/2018 Wednesday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında aralarında Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 9’u büyükşehir, 20 il belediye başkan adayını açıkladı.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Ankara ve İzmir belediye başkan adayları açıklandı ama İstanbul açıklanmadı. İstanbul ile ilgili bir sıkıntı mı var, yoksa istişareler devam mı ediyor?” sorusu üzerine Erdoğan, “Arkadaşlar şu anda çalışmalarını yürütüyorlar. Sorun falan herhangi bir şey söz konusu değil” dedi. Erdoğan, bir gazetecinin, “Binali Yıldırım’ın ismi geçiyor” sözleri üzerine, “Benim ağzımdan laf çekmeye çalışmayın” diye konuştu.

TIKIR TIKIR İŞLİYOR

Erdoğan, “Binali Yıldırım belediye başkan adayı olarak gösterilirse, protokol düzenlemesi yapılması gerekir mi?” sorusuna, “AK Parti’nin İstanbul gibi bir yerde aday çıkarmama gibi bir sorunu olur mu? Görüyorsunuz hepsi tıkır tıkır gidiyor. Şu ana kadar illerde 61 tane açıklayan var mı?” dedi. “İstanbul MHP ile ortak açıklanabilir mi?” sorusu üzerine ise Erdoğan, şöyle konuştu:


BAHÇELİ İLE NİHAYETE ERDİRECEĞİZ

“Görüşmelerimizi Sadir Bey (Durmaz) MHP adına, bizden de Mehmet Bey (Özhaseki) teknik çalışmaları yapıyorlar. Bu teknik çalışmaları neticelendirecekler, neticelendirdikten sonra bize takdim edecekler. Kalan yerleri de inşallah biz Sayın Başkanla beraber oturacağız, konuşacağız, nihayete erdireceğiz.”

Erdoğan, bir gazetecinin, “AK Parti’nin jest olarak Adana, Osmaniye gibi illerde aday çıkarmayacağı konuşuluyor. AK Parti 81 ilde aday çıkaracak mı? MHP’ye bir jest olabilir mi?” sorusuna “Bizim de benzer şeylerimiz var. Eğer bir mutabakat yapıyorsak karşılıklı jestlerimiz tabii ki olacak” karşılığını verdi.

“Dönüşte tekrar görüşecek misiniz?” sorusuna Erdoğan, “Ne demek? Tabii her zaman” dedi. Erdoğan, “O jest kapsamında Osmaniye, Adana ve Manisa olabilir mi?” sorusu üzerine de “Niye olmasın?” diye konuştu.

  • Aralık ayında yeni seferberlik
  • Türkiye’nin ‘güya en sıkıntılı’ günlerinde İstanbul Havalimanı’nı, STAR Rafinerisi’nin, TANAP’ın açılışını yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Seçim ikliminin, bu olumlu gidişi gölgelemesine izin vermeyeceğiz. Bazı kesimlerin hala tereddütle yaklaştıklarını, yatırımları ve harcamaları konusunda ‘bekle-gör’ politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Halbuki gün, bekleme değil, tam tersine fırsatları değerlendirme günüdür. Aralık ayında bu çerçevede çok olumlu gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz. Bunca güzel gelişme ortada iken hala tereddütte kalmak bizim insanımıza yakışmıyor. Aralık ayı ile birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak 2019’a güçlü bir giriş yapacağız” ifadesini kullandı.

Dost olduklarını kanıtlama fırsatı

Erdoğan, bir başka oyunun ülke sınırları boyunca oynandığını belirterek, ABD’nin terör örgütüyle birlikte hareket etmesine dikkati çekti. Erdoğan, “Onbinlerce kişiyi silahlandıranların, araç gereçle tahkim edenlerin derdinin terörle mücadele olmadığı açıktır. Bu kesimler bizzat teröristlerle yatıp teröristlerle kalkıyor. Böyle bir tehdide karşı daha fazla tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Başlarına ödül koydukları teröristlerden emir alan grupların, ülkemize yönelik herhangi bir tehdit oluşturmadığını söyleyenler, sadece kendilerini kandırırlar” dedi. Erdoğan, “Bizim hedefimizde sadece ülkemize yönelik husumetleri gün gibi ortada olan teröristler vardır. Müttefik olduklarını, stratejik ortak olduklarını söyleyenler, ilişkilerimizi güçlendirerek geleceğe taşımak isteyenler için işte bu bir fırsattır. Ülkemizi hedef alan teröristlerin önünden çekildikleri takdirde, Türkiye’nin yanında yer aldıklarını anlayacağız, aksi takdirde kendi bekamız için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP’ye ödev veriyorum

Erdoğan, “CHP’nin aday belirleme taktiği dahi belediyecilik konusundaki zavallılığını göstermeye yeterlidir. Özellikle büyükşehirlerde CHP, AK Parti’nin adaylarını açıklamasını bekliyor. Ona göre aday açıklayacaklarmış çünkü mihenk taşı AK Parti, onun için. Bunların kafasında ‘bu şehri kim daha iyi yönetir?’ diye bir düşünce kesinlikle yok. Bunun yerine AK Parti’nin ve diğer partilerin oylarını alabilecek aday bulma cinliğine kafa yoruyorlar. Şimdi buradan CHP yönetimine bir ödev veriyorum: İyi takip etsinler, alsınlar 60 kişilik listeyi önlerine, teker teker her birinin karşısına stratejilerine, taktiklerine, cinliklerine göre isimler koysunlar. Görelim bakalım 31 Mart gecesi milletimiz hizmete talip olanlara mı yoksa cinlik yapanlara mı itibar edecek?” dedi.

DEAŞ’ı birkaç ayda bitiririz

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada da önemli mesajlar verdi. Akdeniz, Ege ve Kıbrıs’taki gelişmelere dikkati çeken Erdoğan, “Gayretleri beyhudedir. Uluslararası hukuktan ve teamüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta, buna engel olmak isteyenlere de hadlerini bildirmekte kararlıyız” dedi. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin üzüntücü verici olduğunu belirten Erdoğan, “Karadeniz’in bir an önce barış denizi haline gelmesini istiyoruz” diye konuştu. DEAŞ balonunu Türkiye’nin patlattığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Bölgemizdeki DEAŞ balonunu, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. Suriye’de DEAŞ yoktur. DEAŞ görüntüsü altında bölgeyi karıştırmak için yedekte bekletilen küçük çeteler vardır. Türkiye olarak birkaç ay içinde bu örgütün kalıntılarını tamamen bitirmeyi taahhüt ediyoruz. Verelim el ele, nasıl olacakmış gösterelim.”


Ben değil biz

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, birliktelik mesajı verdi: Ankara’nın değerlerini öne çıkaracak projeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Yönetim tarzı itibarıyla yapılacak işlerde ‘ben’ değil ‘biz’ duygusuyla hareket edeceğim. Güzel Ankara için projesi, vizyonu olan kim varsa başımıza taç etmeye niyetliyiz.


Yıldırım ile bir saat

Erdoğan, AK Parti grup toplantısının ardından ismi İstanbul adaylığı için geçen TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Meclis’te biraraya geldi. Yıldırım’ın makamında başbaşa yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#AK Parti
#MHP
5 years ago