|

Moody''s''e biraz zaman gerekiyor

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Moody''s''in not artırımını bir süre erteleme ihtiyacı duyduğunu söyleyerek, ''Kurumun bu kararı kesinleştireceği süre için biraz zaman istediği anlaşılıyor'' dedi. Bali, banka olarak, yüzde 18 civarında kredi artışı beklediklerini de belirtti

.
00:00 - 31/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 21:39 - 30/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Moody''s''e biraz zaman gerekiyor
Moody''s''e biraz zaman gerekiyor

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, '''Moody''s not artırımını bir süre erteleme ihtiyacı duydu veya bu kararı kesinleştireceği süre için biraz zaman istediği anlaşılıyor''' dedi.

Bali, İş Bankası''nın ana sponsorluğunda Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası''na ilişkin basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CARİ AÇIK İYİLEŞİYOR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody''s''in Türkiye ile ilgili yaptığı son açıklamalara ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Bali, Moody''s''in not artırımını bir süre erteleme ihtiyacı duyduğunu veya bu kararı kesinleştireceği süre için biraz zaman istediği anlaşıldığını belirtti. Piyasaların ikinci bir not artırımının gelmesi ile gelmeyecek olması arasında bir beklentide kaldığı için genelde piyasaların bir olguyu önceden satın alarak belli bir fiyatlama içerisinde olabildiklerini belirten Bali, '''İkinci bir derecelendirme şirketinden de bu yönde bir karar gelebilir düşüncesi bir süredir piyasalarda değişik şekillerde dillendiriliyor idi. Ancak bir not artırımı gelmeyince onun etkisi görüldü. Ben bunu gelinen endeks düzeyini de gözönüne alırsak olağan görüyorum.

Normalde de bir realizasyon ve belli bir düzeltmenin gelmesini beklemek lazımdı. Dolayısıyla çok ciddi bir dalgalanma olmaz diye düşünüyorum.''' Adnan Bali, İş Bankası''nın 2013 yılında yüzde 18 civarında sektörün üzerinde bir kredi artışı hedeflediğini kaydetti.

Vasiyete göre davranıyoruz

Atatürk''ün, manevi kızı Ülkü Adatepe''nin çocuklarının CHP ve İş Bankası''na 1 milyar dolar talepli ihtarname çekmesine ilişkin Bali, şunları söyledi: ''Vasiyetnamenin içeriği bellidir. İş Bankası''nı vasiyetnamenin içeriğinden farklı olarak bağlayacak bir başka husus yoktur. Şimdiye kadarki uygulamalarımız da tamamen vasiyetnamenin içeriği paralelindedir. Bizim doğrudan karar.'''


11 yıl önce