|

Morgan ve Mitsubishi'den 1,1 trilyon $'lık anlaşma

Morgan Stanley 1,1 trilyon dolarlık banka mevduatıyla dünyanın en büyük ikinci banka holdingi olan Mitsubishi UFJ ile stratejik ortaklık konusunda bir niyet mektubu imzaladı

New York
00:00 - 25/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 22:53 - 24/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Morgan ve Mitsubishi'den 1,1 trilyon $'lık anlaşma
Morgan ve Mitsubishi'den 1,1 trilyon $'lık anlaşma

Morgan Stanley 1,1 trilyon dolarlık banka mevduatıyla Japonya'nın en büyük banka grubu ve dünyanın en büyük ikinci banka holdingi olan Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. (MUFG) ile stratejik ortaklık yürütülmesi konusunda bir niyet mektubu imzaladığını açıkladı. Morgan Stanley'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu niyet mektubu şirketin hisselerinin yüzde 20'sine ulaşacak oranda bir yatırıma ilişkin. Taraflarca anlaşıldığı üzere tatmin edici bir durum tespitinin tamamlanması sonucunda bu yatırım Morgan Stanley'in defter değeri esas alınarak yapılacak. İşlemin sonuçlanmasıyla MUFG'un bir temsilcisi Morgan Stanley Yönetim Kurulu'na katılacak. Söz konusu ortaklık Morgan Stanley'in sermaye pozisyonunun güçlendirilmesini sağlaması yanı sıra Morgan Stanley ve MUFG'nin dünya çapında finansal hizmet aktivitelerini genişletmeleri ve büyütmeleri için stratejik bir adım.

Morgan Stanley'in Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı John J. Mack konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Mitsubishi UFJ ile yapılacak bu stratejik ortaklık Morgan Stanley'i hızla değişmekte olan finansal piyasalarda gördüğümüz fırsatları gerçeğe dönüştürmek için daha güçlü bir pozisyona getirecektir. Dünyanın en büyük ticari bankalarından biri olan Mitsubishi UFJ, Morgan Stanley'in banka holding şirketine geçişinde ve banka hizmetlerimizi ve mevduat tabanımızın kurulmasında çok değerli bir ortak olacaktır."

Morgan Stanley'den yapılan açıklamada, niyet mektubunun bağlayıcılığı olmadığı ve bağlayıcılığın belli başlı dokümanlara ve durum tespitine tabi olduğu da vurgulandı. Ayrıca işlemin kapanması düzenleyici mercilerin onaylarına ve diğer teamüli şartlara bağlı olacak.

Açıklamaya göre, şirketin önerilen özel yatırım işleminde satılacak olan genel hisseleri, tadil edilmiş şekliyle 1933 tarihli Hisse Senetleri Yasası dahilinde ihraç edilme anında tescillenmeyecek ve Hisse Senetleri ve Menkul Kıymetler Komisyonu ile tescil yokluğunda veya tescil icaplarından uygulanabilir bir istisna ile ABD içinde satılamayacak veya teklif edilemeyecek.



16 yıl önce