|

Nano teknoloji ile halı üretti

Dünya halı üretiminde önemli bir paya sahip olan Gaziantep''teki Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı''nda 160''ı aşkın firma bir araya geldi ve en yeni tasarımlarını sergiledi. Atlas Halı, leke tutmayan ve kolay temizlenen nano teknolojili modelleri ile dikkat çekti.

Zaman
00:00 - 8/09/2013 Pazar
Güncelleme: 12:08 - 8/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Nano teknoloji ile halı üretti
Nano teknoloji ile halı üretti

Gaziantep''te gerçekleştirilen Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı, halı sektöründe 160''ı aşkın firmayı bir araya getirdi. Dünyada halı üretiminde önemli bir paya sahip olan Gaziantep''te markalar yeni halı teknolojilerini sundu. Naksan Holding çatısı altında üretimini sürdüren Atlas Halı, Ar-Ge''ye yaptığı yatırımlar sonucu ulaştığı nano halı ile fuarda yer aldı. Dünyada ilk kez üretilen nano halıya 1,2 milyon TL''lik yatırım yaptıklarını belirten Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, halı piyasasının durgun döneminde bu yeniliğin piyasayı canlandırdığını belirtti.

Fuarı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Atlas Halı standında leke barındırmayan nano halıyı inceledi. Sadece bir kâğıt peçete yardımıyla lekelerin yok edilişi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Fatma Şahin, ''Gördüklerim inanılmaz; gerçekten de en ufak bir leke kalmadı!'' dedi. Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu''ndan nano halının tüm özellikleri hakkında bilgi alan Bakan Şahin, Atlas Halı''nın Türk markası olarak dünyaya böyle bir buluş sunmasının Türkiye için çok gurur verici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Naksan Halı Grubu bünyesinde 12 bin metrekarelik halı üretim tesislerinde 3 marka için yaklaşık 4 bin farklı desen Türkiye''nin ve dünyanın çeşitli yerlerine gönderiliyor. Artık desenlerin ve halı çeşitliliğinin tüketiciye yetmediğini belirten Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, bu alanda gelen her talebi değerlendirdiklerini söyledi. Halı sektöründe 2014''ten itibaren nano teknolojiye olan ilginin her geçen gün daha artacağını ifade eden Bebitoğlu, dünyada ilk olarak yapılan bu inovasyonun yurtdışından gelen halı markalarını etkilediğini belirtti. Bebitoğlu ifadelerine şöyle devam etti: ''Dünyada ilk olarak kullanılmakta olan bu nano halılar satışlarımızda büyük bir artış meydana getirdi. Türkiye''de 2014 sonunda 400 bayiye ulaşmak istiyoruz. Beş aylık sürede 200 bin metrekarelik üretim yaptık. Önümüzdeki sene 500 bin metrekareyi hedefliyoruz. Beş yıl içinde ciro hedefimizin 80 milyon TL olmasını hedefliyoruz. Azerbaycan, Kazakistan ve Ortadoğu ülkelerinde satışlarımız hızla artıyor. İlgi beklediğimizden fazla oldu, talepleri karşılayamamaktan korkuyoruz.'' Ar-Ge olarak 1,2 milyon TL''lik yatırım yapılan nano halıların fiyatının tüketicinin alım gücüne göre belirlendiğini söyleyen Meriç Bebitoğlu, ''Bizim ürünümüzün en önemli özelliği, normal halılarla fiyatça aynı olmasıdır. Fiyatlar 118 TL ile 1.000 TL arasında değişiyor. Özellikle her ev hanımının nano halıları tercih edebilmesi için normal halı fiyatına herkese sunuyoruz.'' dedi. Her firmanın farklı halılarını tanıttığı fuarda, Atlas Halı tarafından nano halı koleksiyonlarının, fuar ziyaretçileri tarafından özelliklerinin denenmesine imkân tanındı.

11 yıl önce