|

NATO’ya mı soracaktık

MHP lideri Bahçeli, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 almasına karşı çıkan NATO’ya tepki gösterdi. Türkiye’nin istediği silahı istediği ülkelerden alabileceğini belirten Bahçeli, “Biz NATO’ya değil, Kato’ya bakıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:08 - 1/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu.
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu. Gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yapan Bahçeli şunları söyledi: “Milli iradeyi kundaklamak arzusuyla yanıp tutuşan vesayet odakları ellerini ovuşturup emellerini olgunlaştırırken her tertipten, her çirkeflikten, her çirkinlikten medet ve menfaat ummuşlardır. Özellikle MHP üzerinde korkunç ve asla hatırımızdan çıkmayacak oyunlar tezgahlanmıştır. Bu oyunun senaristleri bellidir. Senaryosu ise ihanetin kara kalemiyle yazılmıştır.”

NATO’YA MI SORACAKTIK?

NATO Askeri Komite Başkanı Petr Pavel’in Türkiye’nin Rusya’dan hava savunma sistemi satın almasına ilişkin sözlerine de değinen Bahçeli, “Kimden ne alacağımızı NATO’ya mı soracaktık?” sorusunu yöneltti. Türkiye’nin, NATO’daki sorumluluklarını her zaman yerine getirdiğini hatırlatan Bahçeli, şunları kaydetti: “Ancak NATO bugüne kadar, huzur ve milli bekamız için hangi fedakarlık ve faaliyetlerde bulunmuştur? Nerede kirli ve örtülü bir ilişki ağı varsa altında NATO’nun parmağı olduğu yıllarca iddia edilmiştir. Peki NATO, Türkiye’yi nasıl tehdit edebilmektedir? Türkiye kumdan, çakıldan, çadırdan, eften püften bir devlet midir ki bir NATO bürokratı çıkıp azarlamaya, tepeden bakmaya teşebbüs ve tevessül edebilecektir? NATO bürokratlarına soruyorum, nedir sizin zorunuz? Siz kendinizi ne zannediyorsunuz?”

İSTEDİĞİMİZDEN SİLAH ALIRIZ

Türkiye’nin bağımsız bir ülke olduğunu ve kendi ihtiyaçları doğrultusunda istediği silahı, istediği ülkelerden bedeli mukabilince alabileceğini belirten Bahçeli, “Biz NATO’ya değil, Kato’ya bakıyoruz, Kandil’i gözümüze kestiyoruz, akıllarınca katlimizin fermanını imzalayan katillerle ölüm kalım mücadelesi veriyoruz. Canımız kimden isterse silahı ondan alırız, bunun hesabını da NATO’ya matoya vermeyiz, veremeyiz” dedi.

YIKAR GEÇERİZ

Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

“Biz Ankara’dan 29 Ekim 1923 ruhuyla dünyaya bakacağız; onurlu, imanlı, milli, ahlaklı, cesur ve elbette tam bağımsız bir şekilde sonsuza kadar yaşayacağız. Bunu çekemeyenler, tuzak kurmak için fırsat kollayanlar, yeni saldırılar için ortam açanlar varsa, ki bu güçlü bir ihtimaldir, Allah’ın izniyle gerekirse göğüs göğüse, gerekirse de kıran kırana istiklalimizi ve istikbalimizi son nefesimize kadar savunacağız. İşler sarpa sarar, ülkemize zarar gelirse, NATO’yu falan bilmeyiz, NATO’cuları hiç takmaz, tanımayız; önümüze takoz koymak isteyenleri de yıkar geçeriz.”

  • Sonu siyasi mezarlık
  • MHP’ye yönelik saldırıların 1 Kasım 2015’ten itibaren hızlandığını ifade eden Bahçeli, “partileri üzerinde hesap yapan, davasına sırt dönmüş ve çıkar karşılığında devşirilmiş isimlerin, yattıkları pusudan başlarını kaldırarak zaman kaybetmeden harekete geçtiklerini” söyledi. Asıl hedefin ise Türkiye ve Türk milleti olduğunun altını çizen Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: “Özellikle 7 Haziran’dan beri devam edegelen Türkiye ve MHP hazımsızlığı şimdi ete kemiğe bürünmüş, kendisine yuvalanacağı hastalıklı bir vücut, tutunacağı çürük bir İP bulmuştur. Bu vücudun sonu siyasi mezarlık, İP’in sonu ise mezbeleliktir. ‘MHP diye bir parti artık yok’ diyebilecek kadar cüret ve küstahlık gösteren kripto simaların, karaktersiz fırıldakların, parti değiştirirken dillerinin ayarını da kaçırmaları kendilerini kurtarmaya yetmeyecektir. Yeni ve ısmarlama koltuklarına ısınmaya çalışan köhne, dönme ve siyasi tortuların çıra gibi yanacağı zaman elbet gelecektir."
#MHP
#NATO
#Devlet Bahçeli
7 yıl önce