|

Niğde Valisi'nin işgüzarlığı protokol krizi çıkardı

Milli Eğitim Bakanı Çelik'in Niğde gezisini izleyen gazetecilere "Bakanı ayakta karşılayın" talimatı veren Vali Gündüz Beder, basın mensuplarınca protesto edildi. Çelik'in tepki göstermesi üzerine Beder gazetecilerden özür diledi

Yeni Şafak
00:00 - 7/06/2006 Çarşamba
Güncelleme: 16:48 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Niğde'deki bilişim teknolojileri sınıflarını temsilen açtığı töreni izleyen gazeteciler ile Niğde Valisi arasında protokol krizi yaşandı.

Niğde Valisi Gündüz Beder, Niğde Öğretmenevi'nde öğle yemeği için Bakan Çelik'i beklerken salonda bulunan kişilerin tamamının ayağa kalkmasını istedi. Beder, Çelik ile birlikte Ankara'dan gelen gazetecilerin ayağa kalkmadığını görünce görevlileri göndererek, "Uyarın, ayağa kalksınlar" dedi. Görevlilerin uyarısı sonrası gazetecilerin hala (!) oturduğunu gören Vali Beder, sinirli bir şekilde bu defa kendisi gazetecilerin yanına gelerek, "Siz kimsiniz ve neden ayağa kalkmıyorsunuz" dedi. Gazetecilerden "Ankara'dan Bakan Çelik'le birlikte gelen basın mensuplarıyız" cevabını alan Vali, daha da sinirlenerek, "Ayağa kalkmalısınız. Ankara'da size bu terbiyeyi vermediler mi? Sayın Bakan gelecek ayakta beklenir" dedi. Bunun üzerine gazeteciler salonu terketti. Yemek için geldiği salondan gazetecilerin ayrıldığını gören Çelik, olayı öğrenince valinin işgüzarlığına tepki göstererek, "Olmaz öyle şey" dedi.

VALİ ÖZÜR DİLEDİ

Çelik'in bu tepkisi üzerine Vali sözlerinden pişmanlık duyarak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan'ı gazetecileri salona davet etmesi için görevlendirdi. Alkan'ın özür dilemesi gazetecilerin salona dönmesine yetmeyince Vali Beder, gazetecilerin otobüsüne geldi. Beder, "Ben sizi öğretmen arkadaşlarımız zannettim. Özür diliyorum" diyerek, "Babanız yaşındayım. Sofraya gelin. Biz memuruz, memur olan emir alan kişi demek" dedi. Gazeteciler, "Öğretmen olmadığımızı biliyordunuz ve azarladınız" diye konuşunca, "Siz böyle yaparsanız, benim de basına bakış tarzım değişiyor" dedi ve yemeğe Çelik'in yanına döndü.

ÇELİK AÇILIŞI ŞAHENK İLE YAPTI

Bakan Çelik, Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyasına destek veren Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niğdeli işadamı Ferit Şahenk ile birlikte Gazi İlköğretim Okulu'na giderek, bilişim teknolojisi sınıfının açılışını yaptı. Çelik burada yaptığı konuşmada, "Teknolojik altyapıda eksikliklerimiz vardı. İktidara geldikten sonra yaptığımız çalışmalarla internet bağlantısı açısından yüzde 90 öğrenci kitlesine ulaştık. Diğer yüzde 10 için de Korelilerin geliştirdiği elektrik kabloları üzerinden internet sağlayan bir çalışma var. Onu incelettiriyoruz" dedi. Eğitim alanında Türkiye'de baş döndürücü gelişmeler yaşandığını kaydeden Çelik, "Şırnak'ı Niğde'den ayrı koyan, Hakkari'yi Rize'den ayırmaya çalışan, Diyarbakır'ı Eskişehir'den ayrı bir kategoriye koyan bölücü zihniyete karşı Ferit Şahenk'in bu davranışı asil bir davranıştır, alkışlanması gereken bir davranıştır'' diye konuştu.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce