|

O hainler hala Türk vatandaşı

Gülen’in de aralarında bulunduğu 130 kişi hakkında Haziran 2017 yılında vatandaşlıktan çıkarılma süreci başlatıldı. Aradan gecen 1 yıl 5 aya rağmen somut bir adım atılamadı. Bu 130 kişinin 8’i ise İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı “Terörden Arananlar” listesinde yer alıyor.

Fatih Özer
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:03 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Aradan geçen 1 yıl 5 aya rağmen listede yer alan kişilerin hiçbiri Türkiye’ye dönüş yapmadı.
Aradan geçen 1 yıl 5 aya rağmen listede yer alan kişilerin hiçbiri Türkiye’ye dönüş yapmadı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 130 kişinin Türk vatandaşlığından çıkarılma sürecinin üzerinden 1 yıl 5 ay geçti. Gülen’in de aralarında bulunduğu 130 kişi için ilk etapta Haziran 2017 yılında Resmi gazetede yayınlanan karar kapsamında 3 aylık yurda dönüş süreci başlatıldı. Bu süre Eylül 2017’ de sona erdi. Aradan geçen 1 yıl 5 aya rağmen listede yer alan kişilerin hiçbiri Türkiye’ye dönüş yapmadı. FETÖ yöneticilerinden emniyet imamı “Kozanlı Ömer” kod adlı Osman Hilmi Özdil ve örgütün sahte imamları da yer alıyor.

BAŞ TERÖRİST GÜLEN

15 Temmuz başta olmak üzere Türkiye’deki terör faaliyetlerinin başında yer alan FETÖ terör örgütün elebaşı Fetullah Gülen için de düğmeye basılmıştı. ABD kontrolünde Pensilvanya eyaletinde yaşayan Gülen, için yayınlanan “yurda dön” ilanı kayıtsız kaldı. Terörist Gülen aradan geçen süre zarfı içerisinde vatandaşlıktan çıkarılmadı.

PKK’LI MİLLETVEKİLLERİ

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan listede dönemin HDP firari milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk de yer alıyor. PKK terör örgütüne milletvekili kimliğini kullanarak silah taşıyan Faysal Sarıyıldız, başlatılan soruşturmalar sonrası yurt dışına kaçtı. Yine PKK’lı teröristlerin cenaze törenlerinde boy gösteren dönemin HDP milletvekilleri Tuğba Hezer Öztürk’de Türkiye’den kaçanlar arasında. Eli kanlı terör örgütünün provokasyonunu yapan Öztürk’ün PKK'lı erkek kardeşi Musa Kasım Hezer, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldü. Kız kardeşi Hatice Hezer ise YPG saflarında Suriye'de savaşıyor. İki PKK yandaşı dönemin HDP milletvekilleri de vatandaşlıktan çıkarılma işlemi başlatılmıştı.

ÖRGÜTÜN SAHTE İMAMLARI

FETÖ’nün çeşitli illerdeki üst düzey mütevelli heyetlerinden İlhan Miraboğlu, Mehmet Yıldız, Mehmet Çetin ve Ahmet Türkmen’e de geri dön çağrısına uymadı. Listede FETÖ soruşturması kapsamında aranan Kayseri imamı Sıtkı Baş, Rize imamı Harun Çevlik ile diğer FETÖ imamları Selçuk Bakkalbaşı, İlyas Demirci ve Seyithan Biçer de yer aldı. Kırmızı bültenle aranan sahte imam Mehmet Kaya’ya da sessizliğini korudu. FETÖ yöneticilerinden, emniyet imamı “Kozanlı Ömer” kod adlı Osman Hilmi Özdil de bulunuyor. FETÖ’nün darbe teşebbüsüne ilişkin davada adı geçen ve halen aranan sanıklar Haluk Mataracı ve Orhan Tornacı ile Konya’daki davanın sanığı Ali Akın da halen firari konumda. FETÖ’nün ‘para abisi’ olarak bilinen Memduh Oğuz da listede.

  • Başlarına
    ödül koyuldu
  • Türkiye’ye dönmedikleri takdirde Bakanlar Kurulunca vatandaşlıktan çıkarılacakların yer aldığı lisede 130 kişinin 8’i “Aranan Terörist Listesi”nde farklı kategoride bulunuyor. Elebaşı Fetullah Gülen kırmızı, “Kozanlı Ömer” kod adlı Osman Hilmi Özdil mavi, FETÖ/PDY üyeliğinden aranan Muhammed Eroğlu ise turuncu, İbrahim Özkara, Ali Akın, Soner Cesur, Eşref Çiftçi ve İbrahim Kabadayı ise gri kategoride bulunuyor.
#FETÖ
#ABD
#Türkiye
5 yıl önce