|

O iddia yalan

Casusluk sanığı ABD’li rahip Andrew Craig Brunson’ın ev hapsine alınmasının İsrail’de gözaltındaki Türk vatandaşı Ebru Özkan’ın salıverilmesi karşılığında gerçekleştiği yönündeki iddiaya jet yalanlama geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:14 - 28/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ebru Özkan
Ebru Özkan

ABD ve İsrail medyasındaki iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Rahip Brunson’ın serbest bırakılması karşılığında Ebru Özkan’ın İsrail’deki tutukluluk haline son verildiğine ilişkin iddialar kesinlikle asılsız ve gerçek dışıdır” ifadesini kullandı. Aksoy, Özkan hakkında 9 Temmuz’da İsrail’deki duruşmada şartlı tahliye kararı verildiğini ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Özkan’ın Türkiye’ye döndüğünü hatırlattı.


ANLAŞMA YOK

ABD ve İsrail basınında İsrail’de gözaltına alınan Özkan’ın serbest bırakılması karşılığında Andrew Brunson’ın salıverilmesi için ABD ile Türkiye arasında bir anlaşma yapıldığına yönelik iddialar yer almıştı. Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran’da Türkiye’ye gitmek için geldiği Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alınan Özkan, İsrail askeri mahkemesinin şartlı tahliye kararı sonrası tutuksuz yargılanmak üzere 11 Temmuz gecesi serbest bırakılmıştı. İzmir’de ise terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen papaz Brunson’ın tutukluğu ‘sağlık sorunları’ dikkate alınarak ev hapsine çevrilmişti.

#Suriye
#İsrail
#Ebru Özkan
6 yıl önce