|

Öfke çığ gibi

Halep'te yaşanan insanlık katliamına Türk halkı tepkisiz kalmadı. Masum insanların katledilmesine sessiz kalmayan yüzbinler Türkiye'nin dört bir yanında sokaklara döküldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2016 Wednesday
Güncelleme: 03:17 - 14/12/2016 Wednesday
Yeni Şafak

İstanbul'da da Suriye ve Türkiye bayrakları eşliğinde protesto yürüyüşleri yapıldı. Türkiye Gençlik Vakfı,Medeniyet Tasavvuru Gençliği ve Genç İHH'nın önderliğinde yüzlerce gencin yürüyüşünün adresi Fatih'teki İran Konsolosluğu oldu. Burada toplanan kalabalık 'Katil İran Suriye'den defol', 'İran obası Mecusi yuvası', 'Yavuz Sultan Selim'in askerleriyiz' “Katil İran, Suriye'den defol”, “Halep Türk'tür Türk kalacak”, şeklinde sloganlar atıldı.



İSLAM ALEMİ SESSİZLİĞİN PARÇASI


Bir diğer eylem de Taksim Galatasaray Lisesi'nin önünde yapıldı. Dondurucu soğuk havaya rağmen binlerce vatandaş saldırıları kınamak için ellerindeki dövizlerle Rusya'yı protesto etti. “Katil Rusya, Suriye'den defol”, “Katil ABD ve işbirlikçi PKK” sloganları atıp, tekbirler getirdi . Basın açıklaması yapan Ahmet Yasin Kocamaz, “Ne yazık ki İslam alemi bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda. Nefessizliğe mahkum edilmiş Halep'te, özbeöz kardeşlerimiz katlediliyor”dedi. TÜGVA üyesi bir grup genç, Üsküdar'da Marmaray istasyonu önünde bir araya gelerek Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti. Katliam Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde de sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.



#Halep
#Türkiye Gençlik Vakfı
#Medeniyet Tasavvuru
#PKK
7 years ago