|

Önce tam üyelik sonra Annan Plânı

17 Aralık'ta verilecek tarihî kararın ardından Annan Plânı'nın yeniden gündeme gelmesi bekleniyor. BM Genel Sekreteri Kofi Annan da AB Zirvesi'ne katılacak.

Yeni Şafak
01:00 - 15/12/2004 Çarşamba
Güncelleme: 14:03 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye'nin müzakerelere başlayacağı tarihe kadar Annan Planı'nın ikinci defa referanduma götürüleceği öğrenildi. 17 Aralık Zirvesi'ne BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın da çağrılması, Annan Planı'nın yeniden canlandırılması yönünde bir işaret olarak değerlendirildi. AB'nin de, Kıbrıs konusunda topu bir kez daha New York'a atmak istediği ifade edildi.

Rumlar, değişiklik istiyor

Rum Kesimi 17 Aralık sonrasında Annan Planı'nda şu değişikliklerin yapılması için BM'nin kapısını tekrar çalacak: "Sınır bölgelerinde toprakların geri verilmesinin düzenlenmesi. Ekonomik faaliyetlerde koordinasyon. Türk askerinin geri çekilmesi için güvence."

Rum Kesimi'nin bu başvurusunun ardından Türkiye'ye müzakereler için zirvede verilecek karara endeskli olarak yeni bir takvim ortaya çıkacak. Annan Planı üzerinde daraltılmış müzakerelerle başlaması öngörülen sürecin, daha sonra Rum Kesimi'nde referanduma sunulması bekleniyor. Türk kesimi ise planı, değişiklik olması halinde referanduma götürecek.

  • DUYGU GÜVENÇ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce