|

'Özel değil düz ortaklık istiyoruz'

"Eylül ortasına kadar Anayasa değişikliği üzerinde uzlaşılamazsa, AB ile ilişkilerimiz en az bir yıl sarkar. Bu bir yıl da boşa geçerse AB hayali biter"

Yeni Şafak
01:00 - 22/11/2002 Friday
Güncelleme: 13:24 - 8/06/2017 Thursday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot -------------------------

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık Kopenhag Zirvesi'nde AB ülkelerinin testten geçeceğini söyleyerek, "özel bir statü değil düz ortaklık istiyoruz" diye konuştu. Ak Parti lideri Erdoğan, AB temasları çerçevesinde İrlanda'nın ardından Avrupa Parlamentosu'nda görüşmeler yapmak üzere Strasbourg'a geldi. İrlanda'nın başkenti Dublin'de İrlanda Başbakanı Bertie Ahern ile görüşen Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, görüşmenin çok olumlu geçtiğini ve destek sözü elde ettiğini kaydetti.

İrlanda'dan destek

Ahern ise, Erdoğan'a Türkiye'nin AB'ye girmesinde yardımcı olacaklarını kaydetti. Erdogan İrlanda gezisinin ardından Stasbourg'a gelerek Avrupa Parlamentosu Başkanı Pat Cox ile görüştü. Erdoğan görşmenin ardından yaptığı basın toplantısında, özel değil, düz üyelik istedikleriklerini kaydetti.

'Ver kurtul anlayışında değiliz'

AB, Kıbrıs ve Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası konularının tek paket halinde ele alınmasına yönelik eleştirilere tepki gösteren AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs'ta 'ver kurtul' politikası izlemediklerini vurgulayarak, "Şahin politikalar hiç bir zaman netice vermez. Biz sorun yaratmaktan değil sorun çözmekten yanayız" diye konuştu.

Erdoğan, 3. turuna hazırlanıyor
İtalya, İspanya, Yunanistan, Almanya, İngiltere, Belçika ve İrlanda'ya giden AK Parti lideri Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye üyeliği ile ilgili çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirdiği gezilerin üçüncü ayağında, önümüzdeki hafta 7 ülkeyi ziyaret edecek. Erdoğan, 25-29 Kasım tarihleri arasında Portekiz, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç ve Lüksemburg'u ziyaret edecek.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 years ago