|

Özel Kuvvetler Kuzey Irak'a girdi

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timlerin Kuzey Irak'a girdiği belirtilirken, bölgede konuşlanan Türk askeri varlığında yoğun bir hareketlilik yaşandığı bildirildi

Yeni Şafak
00:00 - 29/07/2006 Cumartesi
Güncelleme: 10:34 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon hazırlığı üzerine başlayan tartışmalar sürerken, TSK'ya bağlı Özel Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı timler Kuzey Irak'a girdi. PKK'lı teröristlerin izini takip eden timlerin bölgede yoğunlaştığı bildirilirken, hareketliliğin de arttığı kaydedildi.

Bu arada Bağdat'tan yayın yapan Irak'ın Sesi Radyosu'na demeç veren Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) Birinci Tümen Komutan Yardımcısı Fahmi Sofi, geçen Çarşamba günü saat 15.00 sıralarında 200 kadar Türk askerinin sınırı geçtiği bilgisini aldıklarını söyledi. Türk askerlerine köy korucularının da eşlik ettiğini öne süren Sofi, Türk askerlerinin sınırı iki kilometre kadar geçtiğini ancak birkaç saat sonra Türkiye sınırına geri çekildiğini belirtti.

Öte yandan Türk topçu birliklerinin önceki gece Zaho yakınlarında bazı kampları bombaladığı öne sürüldü. Topçu ateşinde can kaybı olup olmadığı belirtilmezken bazı ağaçlık bölgelerde yangınlar çıktığı iddia edildi.

Öte yandan Kuzey Iraklı Kürt grupların sitesi Peyamner'de yer alan bir habere göre de Türk ordusundan bir birlik, PKK'lı teröristlere karşı operasyon amacıyla Şırnak'ın Beytüşşebap ve Hakkari'nin Çukurca ilçelerinin arasındaki bölgeden Kuzey Irak'taki Amediye İlçesi'ne girdi.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce