|

Papadopulos tanınmada ısrarlı

Rum lider Papadopulos, "Türkiye, Kıbrıs'ı tanımadan AB üyelik müzakerelerine başlayamaz. Tek uluslararası kimlik temelinde, iki bölgeli, iki toplumlu federal bir çözüm istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 25/12/2004 Cumartesi
Güncelleme: 14:13 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, "Türkiye'nin, (Güney) Kıbrıs'ı tanımadan Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerelerine başlamasının mümkün olmayacağını" ileri sürdü

Papadopulos, Rum Alfa televizyonuna yaptığı açıklamada, AB'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı "göz ardı etmeyeceğini" ve "Türkiye'nin müzakere sürecini durdurabileceklerini" kaydetti. Annan planını olduğu gibi yeniden referanduma götürmeyeceğini yineleyen Papadopulos, müzakerelere hazır olduğunu, ancak Annan'ın hakemliğini ve dar müzakere takvimini kabul etmeyeceğini söyledi. Rum lideri, "Bu kez takvim Kıbrıs için değil, Türkiye için söz konusudur" dedi.

Ön şartlarını sıraladı

Çözümün "Türkiye'nin tavrına" bağlı olduğunu ileri süren Papadopulos, "Türkiye'nin Kıbrıs'ta iki devlet politikasını terk etmesi gerektiğini" savundu ve "tek egemenlik, tek uluslararası kimlik, tek devlet temelinde, iki bölgeli, iki toplumlu federal bir çözümden yana olduğunu" belirtti.

  • LEFKOŞA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce